Op verschillende plaatsen in Vlaanderen waren er dinsdag nog grote problemen als gevolg van de wateroverlast. In Roosdaal bereidde men zich dinsdagochtend voor op een evacuatie van enkele tientallen huizen. In Liedekerke waren er zorgen over een rusthuis. Maar dinsdagavond leek het grootste gevaar in het Denderbekken geweken.

In Ninove werd het gemeentelijk rampenplan maandagavond opnieuw afgekondigd nadat een muur van zandzakjes die het centrum tegen het stijgende water van de Dender beschermde het aan het begeven was. Dinsdagmorgen bleef het rampenplan er van kracht omdat het waterpeil op sommige plaatsen bleef stijgen.

Maandagavond werden in Ninove enkele huizen vrijwillig geëvacueerd. Ook een sporthal, een zwembad en een basisschool werden ontruimd.

Roosdaal

Dinsdag bereidde men zich in het Vlaams-Brabantse Roosdaal voor op een gedeeltelijke evacuatie. Het gemeentebestuur spoorde de bewoners van enkele tientallen huizen aan om zich daarop voor te bereiden. Reden was het gevaarlijk stijgende peil van de Dender als gevolg van het gestegen waterpeil in Ninove.

Liedekerke

De VRT meldde dinsdag dat het rampenplan in Liedekerke werd afgekondigd. Alles werd in gereedheid gebracht om een rusthuis met 200 bewoners te ontruimen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Een supermarkt moest wel worden ontruimd. In Roosdaal en Liedekerke bleef het rampenplan wel van kracht.

Denderleeuw

Ook in het Oost-Vlaamse Denderleeuw werd het gemeentelijk rampenplan dinsdag afgekondigd als gevolg van het stijgende peil van de Dender. Op sommige plaatsen lag het peil van de rivier 10 centimeter hoger dan het jaagpad.

Een warenhuis en een videotheek werden ontruimd. Automobilisten werd gevraagd om Denderleeuw zo veel mogelijk te vermijden.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen waren er dinsdag nog grote problemen als gevolg van de wateroverlast. In Roosdaal bereidde men zich dinsdagochtend voor op een evacuatie van enkele tientallen huizen. In Liedekerke waren er zorgen over een rusthuis. Maar dinsdagavond leek het grootste gevaar in het Denderbekken geweken. In Ninove werd het gemeentelijk rampenplan maandagavond opnieuw afgekondigd nadat een muur van zandzakjes die het centrum tegen het stijgende water van de Dender beschermde het aan het begeven was. Dinsdagmorgen bleef het rampenplan er van kracht omdat het waterpeil op sommige plaatsen bleef stijgen.Maandagavond werden in Ninove enkele huizen vrijwillig geëvacueerd. Ook een sporthal, een zwembad en een basisschool werden ontruimd. RoosdaalDinsdag bereidde men zich in het Vlaams-Brabantse Roosdaal voor op een gedeeltelijke evacuatie. Het gemeentebestuur spoorde de bewoners van enkele tientallen huizen aan om zich daarop voor te bereiden. Reden was het gevaarlijk stijgende peil van de Dender als gevolg van het gestegen waterpeil in Ninove.LiedekerkeDe VRT meldde dinsdag dat het rampenplan in Liedekerke werd afgekondigd. Alles werd in gereedheid gebracht om een rusthuis met 200 bewoners te ontruimen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Een supermarkt moest wel worden ontruimd. In Roosdaal en Liedekerke bleef het rampenplan wel van kracht. DenderleeuwOok in het Oost-Vlaamse Denderleeuw werd het gemeentelijk rampenplan dinsdag afgekondigd als gevolg van het stijgende peil van de Dender. Op sommige plaatsen lag het peil van de rivier 10 centimeter hoger dan het jaagpad.Een warenhuis en een videotheek werden ontruimd. Automobilisten werd gevraagd om Denderleeuw zo veel mogelijk te vermijden.