De wateroverlast van 13 en 14 november wordt erkend als nationale ramp. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt.

Door de hevige regenval waren er tijdens dat weekeinde tal van overstromingen. In verschillende provincies werd het rampenplan afgekondigd. Ook tal van gemeenten kondigden hun plaatselijk rampenplan af. In totaal werden een 2.400-tal mensen geëvacueerd. Het leger werd ingezet om de civiele bescherming bij te springen.

De voorlopige schade van de wateroverlast werd op 18 november geraamd op 180 miljoen euro. Door de erkenning als ramp kan een beroep worden gedaan op het Rampenfonds. Maar dat fonds is nog maar beperkt tot een aantal categoriëen.

Wateroverlast valt onder de brandverzekering. De meeste slachtoffers moeten dus een beroep doen op hun verzekeringsmaatschappij.

De wateroverlast van 13 en 14 november wordt erkend als nationale ramp. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt.Door de hevige regenval waren er tijdens dat weekeinde tal van overstromingen. In verschillende provincies werd het rampenplan afgekondigd. Ook tal van gemeenten kondigden hun plaatselijk rampenplan af. In totaal werden een 2.400-tal mensen geëvacueerd. Het leger werd ingezet om de civiele bescherming bij te springen. De voorlopige schade van de wateroverlast werd op 18 november geraamd op 180 miljoen euro. Door de erkenning als ramp kan een beroep worden gedaan op het Rampenfonds. Maar dat fonds is nog maar beperkt tot een aantal categoriëen. Wateroverlast valt onder de brandverzekering. De meeste slachtoffers moeten dus een beroep doen op hun verzekeringsmaatschappij.