Het gaat om kogelwerende koffers. Ze zien eruit als een simpele boekentas, maar verhullen in werkelijkheid een scherm speciaal bedoeld voor beschermingsoperaties als deze. Wanneer de koffers en bijgevolg de schermen openklappen, bieden ze aan de bodyguards de mogelijkheid om zichzelf en de koninklijke familie te beschermen - als een soort van kogelwerend gordijn in feite.

'De veiligheidsinrichtingen zijn ingevoerd voor de feestelijkheden van 21 juli vanwege de dichtheid van de massa en de vele verplaatsingen van de koning. Het gebruik van dit veiligheidsprotocol is niet systematisch, maar enkel wanneer de situatie het vereist. Het werd eerder al gebruikt na bedreigingen tegen de koning,' zo luidt de uitleg van het Paleis. (LeVif)

Het gaat om kogelwerende koffers. Ze zien eruit als een simpele boekentas, maar verhullen in werkelijkheid een scherm speciaal bedoeld voor beschermingsoperaties als deze. Wanneer de koffers en bijgevolg de schermen openklappen, bieden ze aan de bodyguards de mogelijkheid om zichzelf en de koninklijke familie te beschermen - als een soort van kogelwerend gordijn in feite. 'De veiligheidsinrichtingen zijn ingevoerd voor de feestelijkheden van 21 juli vanwege de dichtheid van de massa en de vele verplaatsingen van de koning. Het gebruik van dit veiligheidsprotocol is niet systematisch, maar enkel wanneer de situatie het vereist. Het werd eerder al gebruikt na bedreigingen tegen de koning,' zo luidt de uitleg van het Paleis. (LeVif)