'Om aan de Europese eisen te kunnen voldoen heeft België een volwaardige regering nodig', zegt Europees president Herman Van Rompuy in de krant De Standaard. 'Maar onze economische fundamenten zijn gezond en we hebben een federale regering die doet wat ze moet doen.'

'België heeft een van de kleinste stijgingen van de werkloosheid in Europa, mede dankzij ons systeem van tijdelijke werkloosheid. Onze economische groei ligt boven het gemiddelde van de eurozone.' Volgens Van Rompuy is er volgend jaar slechts een kleine inspanning nodig om het begrotingstekort onder de Europese norm van 3 procent te brengen.

Toch waarschuwt Van Rompuy in de Standaard voor de aanslepende onderhandelingen: 'De kans is reëel dat we straks in de ogen van de Europese Unie tekortschieten als we onze hervormings- en stabiliteitsprogramma's voor de volgende jaren concreet moeten invullen. Dan worden we verplicht om echte hervormingen voor te stellen, maar daarvoor hebben we een volwaardige regering nodig.' (SF)

'Om aan de Europese eisen te kunnen voldoen heeft België een volwaardige regering nodig', zegt Europees president Herman Van Rompuy in de krant De Standaard. 'Maar onze economische fundamenten zijn gezond en we hebben een federale regering die doet wat ze moet doen.' 'België heeft een van de kleinste stijgingen van de werkloosheid in Europa, mede dankzij ons systeem van tijdelijke werkloosheid. Onze economische groei ligt boven het gemiddelde van de eurozone.' Volgens Van Rompuy is er volgend jaar slechts een kleine inspanning nodig om het begrotingstekort onder de Europese norm van 3 procent te brengen. Toch waarschuwt Van Rompuy in de Standaard voor de aanslepende onderhandelingen: 'De kans is reëel dat we straks in de ogen van de Europese Unie tekortschieten als we onze hervormings- en stabiliteitsprogramma's voor de volgende jaren concreet moeten invullen. Dan worden we verplicht om echte hervormingen voor te stellen, maar daarvoor hebben we een volwaardige regering nodig.' (SF)