Er wordt zware hinder verwacht bij de NMBS, die zondagavond om 22u al begint. De treinen zullen vanaf zondagavond tot en met maandag niet van en naar Brussel rijden. Ook de Thalys en Eurostar zullen niet vertrekken. Wel sporen er treinen in de provincies waar niet gestaakt wordt, al is ook daar vertraging te verwachten.

De MIVB heeft meegedeeld dat er in Brussel weinig tot geen bussen, trams en metro's zullen rijden. In Vlaams-Brabant zullen er ook nauwelijks of helemaal geen bussen van De Lijn rijden, aldus de vervoersmaatschappij.

Brussels Airlines schrapt dan weer zo'n 40 procent of 226 van de geplande vluchten van en naar de luchthaven van Zaventem, en het Airline operators committee AOC verwacht nog meer annulaties. Wie reist, mag dus chaos verwachten, zegt Dieter Bruneel, voorzitter van het AOC. 'We moedigen reizigers aan contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun ticket voor 8 december om te boeken', klinkt het. Wie omboeken niet als optie ziet, kan beter enkel met handbagage vertrekken - het is mogelijk dat vluchten opstijgen zonder bagage aan boord en dat die wordt nagestuurd - en drie à vuur uur voor het vertrek van de vlucht op de luchthaven zijn, aldus nog Bruneel.

We staan ook voor een lastige ochtendspits. Vooral Brussel binnenrijden zal geen sinecure zijn, aangezien er blokkades verwacht worden 'ter hoogte van Delta, Meiser, de Keizer Karellaan en de Industrielaan in Anderlecht', aldus de politie, die aanmaant tot vroeger vertrekken en tot carpoolen.

Ten slotte zijn er stakingsposten voorzien bij winkelketens als Delhaize, Carrefour en Mediamarkt en bij banken en bankagentschappen, verwacht algemeen secretaris van ABVV Brussel Philippe Van Muylder, geciteerd door De Standaard. Ook ziekenhuizen en verschillende scholen staken mogelijk.

Er wordt zware hinder verwacht bij de NMBS, die zondagavond om 22u al begint. De treinen zullen vanaf zondagavond tot en met maandag niet van en naar Brussel rijden. Ook de Thalys en Eurostar zullen niet vertrekken. Wel sporen er treinen in de provincies waar niet gestaakt wordt, al is ook daar vertraging te verwachten. De MIVB heeft meegedeeld dat er in Brussel weinig tot geen bussen, trams en metro's zullen rijden. In Vlaams-Brabant zullen er ook nauwelijks of helemaal geen bussen van De Lijn rijden, aldus de vervoersmaatschappij. Brussels Airlines schrapt dan weer zo'n 40 procent of 226 van de geplande vluchten van en naar de luchthaven van Zaventem, en het Airline operators committee AOC verwacht nog meer annulaties. Wie reist, mag dus chaos verwachten, zegt Dieter Bruneel, voorzitter van het AOC. 'We moedigen reizigers aan contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun ticket voor 8 december om te boeken', klinkt het. Wie omboeken niet als optie ziet, kan beter enkel met handbagage vertrekken - het is mogelijk dat vluchten opstijgen zonder bagage aan boord en dat die wordt nagestuurd - en drie à vuur uur voor het vertrek van de vlucht op de luchthaven zijn, aldus nog Bruneel. We staan ook voor een lastige ochtendspits. Vooral Brussel binnenrijden zal geen sinecure zijn, aangezien er blokkades verwacht worden 'ter hoogte van Delta, Meiser, de Keizer Karellaan en de Industrielaan in Anderlecht', aldus de politie, die aanmaant tot vroeger vertrekken en tot carpoolen.Ten slotte zijn er stakingsposten voorzien bij winkelketens als Delhaize, Carrefour en Mediamarkt en bij banken en bankagentschappen, verwacht algemeen secretaris van ABVV Brussel Philippe Van Muylder, geciteerd door De Standaard. Ook ziekenhuizen en verschillende scholen staken mogelijk.