Bij de NMBS, De Lijn en de MIVB wordt geen noemenswaardige hinder verwacht. De Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC daarentegen gaat uit van zware hinder, zo meldt ze.

Bij de socialistische vakbond wordt een cijfer van 20.000 betogers genoemd. De christelijke vakbond ACV mikt op 6.000 ACV-militanten, luidt het daar.

De bonden voeren samen actie, maar leggen andere accenten. ACV wil, met het oog op het ultimatum dat afloopt op 8 juli om de ongelijkheden tussen arbeiders en bedienden weg te werken, de regering "wakker schudden", zei nationaal secretaris Mathieu Verjans eerder.

Het ABVV verzet zich op zijn beurt tegen plannen van minister van Werk Monica De Coninck om de lonen verder te bevriezen.

Voetbalinterland België-Servië De manifestatie vertrekt om 11 uur op de Koning Albert II-laan, nabij het Noordstation, en trekt naar het Zuidstation. De betogers volgen niet de traditionele Noord-Zuidverbinding, maar trekken langs onder meer de Kruidtuin, het Centraal Station, de Kunstberg, het Koningsplein, het Poelaertplein, het rond punt Louiza en de Hallepoort.

"Rond het parcours wordt heel wat verkeershinder verwacht", zegt de lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene. "Er wordt aangeraden het centrum met de wagen te vermijden."

De betoging was eerst gepland op 7 juni, maar werd een dag vervroegd op vraag van de politiediensten, naar aanleiding van de voetbalinterland België-Servië op 7 juni. (Belga/TE)

Bij de NMBS, De Lijn en de MIVB wordt geen noemenswaardige hinder verwacht. De Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC daarentegen gaat uit van zware hinder, zo meldt ze. Bij de socialistische vakbond wordt een cijfer van 20.000 betogers genoemd. De christelijke vakbond ACV mikt op 6.000 ACV-militanten, luidt het daar. De bonden voeren samen actie, maar leggen andere accenten. ACV wil, met het oog op het ultimatum dat afloopt op 8 juli om de ongelijkheden tussen arbeiders en bedienden weg te werken, de regering "wakker schudden", zei nationaal secretaris Mathieu Verjans eerder. Het ABVV verzet zich op zijn beurt tegen plannen van minister van Werk Monica De Coninck om de lonen verder te bevriezen. Voetbalinterland België-Servië De manifestatie vertrekt om 11 uur op de Koning Albert II-laan, nabij het Noordstation, en trekt naar het Zuidstation. De betogers volgen niet de traditionele Noord-Zuidverbinding, maar trekken langs onder meer de Kruidtuin, het Centraal Station, de Kunstberg, het Koningsplein, het Poelaertplein, het rond punt Louiza en de Hallepoort. "Rond het parcours wordt heel wat verkeershinder verwacht", zegt de lokale politie Brussel Hoofdstad Elsene. "Er wordt aangeraden het centrum met de wagen te vermijden." De betoging was eerst gepland op 7 juni, maar werd een dag vervroegd op vraag van de politiediensten, naar aanleiding van de voetbalinterland België-Servië op 7 juni. (Belga/TE)