Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter. Het vorige record dateert van 1969: toen steeg het kwik in Ukkel tot 22,7 graden.

In Kleine-Brogel, in de Kempen, was het om 15 uur nog iets warmer: 23,6 graden. Dat is te lezen op de KMI-site. Aan de kust is het, zoals voorspeld, veel frisser.

In Middelkerke werd om 15 uur amper 11,8 graden gemeten. Gisteren/zaterdag steeg de temperatuur in Ukkel al een eerste keer dit jaar boven de 20 graden.

Het KMI waarschuwt voor lokale onweders maandagnamiddag en -avond. 'Er is kans op intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen die lokaal voor overlast kunnen zorgen', klinkt het.

Voor heel het land geldt dan code geel. Dat houdt in dat zich een lokaal onweer kan voordoen. 'Ook een lokaal onweer is nooit helemaal zonder gevaar en kan plaatselijk voor onvoorziene weersverschijnselen zorgen. Neem geen onnodige risico's', luidt het.

Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter. Het vorige record dateert van 1969: toen steeg het kwik in Ukkel tot 22,7 graden.In Kleine-Brogel, in de Kempen, was het om 15 uur nog iets warmer: 23,6 graden. Dat is te lezen op de KMI-site. Aan de kust is het, zoals voorspeld, veel frisser. In Middelkerke werd om 15 uur amper 11,8 graden gemeten. Gisteren/zaterdag steeg de temperatuur in Ukkel al een eerste keer dit jaar boven de 20 graden. Het KMI waarschuwt voor lokale onweders maandagnamiddag en -avond. 'Er is kans op intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen die lokaal voor overlast kunnen zorgen', klinkt het.Voor heel het land geldt dan code geel. Dat houdt in dat zich een lokaal onweer kan voordoen. 'Ook een lokaal onweer is nooit helemaal zonder gevaar en kan plaatselijk voor onvoorziene weersverschijnselen zorgen. Neem geen onnodige risico's', luidt het.