Wallonië lanceert restjesdoos ‘Rest-O-Pack’

© BELGA

Vanaf september zullen in Waalse restaurants overschotjes makkelijker mee naar huis kunnen worden genomen. Waals minister van Milieu Carlo Di Antonio lanceerde zondag op de landbouwbeurs van Libramont de ‘Rest-O-Pack’.

Vaak durven restaurantbezoekers niet om hun restjes mee te vragen, terwijl restauranthouders er niet altijd aan denken, legt de minister uit. De lancering van het ‘Rest-O-pack’-doosje moet daar verandering in brengen. Het doosje is één van de Waalse initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan. Jaarlijks wordt 3,6 miljoen ton voeding weggegooid in België, of tussen de 14 en 23 kilogram voeding per Waals huishouden. De problematiek van voedselverspilling is overigens het centrale thema dit jaar van Libramont, de grootste landbouwbeurs van het land.

Eerder dit jaar werd de ‘Rest-O-Pack’ al gelanceerd in Brussel, waar al 83 restaurants deelnemen. Test-Aankoop trok mee aan de kar. Met de naam wil men ook de negatieve perceptie die bestaat over de Angelsaksische term ‘doggy bag’ ombuigen. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content