'Wallonië telt vandaag minder werkzoekenden dan voor de crisis'

Het Waalse 'Plan Marschall 2.Vert' heeft sinds 2010 al ruim 15.000 "effectieve en geplande" jobs opgeleverd. Dat besluit speciaal gezant van het relanceplan Alain Vaessen uit een tussentijdse evaluatie die de Waalse regering ontving.

Opgeteld bij die van het eerste vijfjarige 'Plan Marschall' geeft dat al 46.388 jobs, aldus een verheugde minister-president Rudy Demotte (PS).

Groene bijscholingen
Twee derde van het plan '2.Vert' is intussen uitgevoerd. Over de periode 2010-2012 ging het om 18.008 dossiers van directe steun aan bedrijven, meer dan 200.000 gevolgde opleidingen, zo'n 35.000 "groene bijscholingen" en de financiering van 1.315 onderzoekers.

"We tellen vandaag minder werkzoekenden dan voor de crisis, wat wel anders is in de ons omliggende landen", onderstreepte cdH-ondervoorzitter André Antoine. "Wallonië creëert ook meer jobs dan Vlaanderen en verhoogt zo zijn aandeel in de personenbelasting, wat essentieel is bij toekomstige bevoegdheidsoverdrachten."

Groei
De groei in jobs en toegevoegde waarde doet zich vooral voor in de competitiviteitspolen, waarvan de projecten voor 75 procent ten goede komen aan kleine en middelgrote ondernemingen. Op milieuvlak zijn in kader van het Ecopack ook al 3.200 dossiers aanvaard, naast 3.500 dossiers in behandeling.

De Waalse regering ziet de evaluatie als een welkome opsteker nu ze aan de begrotingscontrole moet beginnen. Ze moet immers nog op zoek naar zo'n 250 miljoen euro om het pad richting begrotingsevenwicht in 2015 aan te houden. (Belga/EE)

Het Waalse 'Plan Marschall 2.Vert' heeft sinds 2010 al ruim 15.000 "effectieve en geplande" jobs opgeleverd. Dat besluit speciaal gezant van het relanceplan Alain Vaessen uit een tussentijdse evaluatie die de Waalse regering ontving. Opgeteld bij die van het eerste vijfjarige 'Plan Marschall' geeft dat al 46.388 jobs, aldus een verheugde minister-president Rudy Demotte (PS). Groene bijscholingen Twee derde van het plan '2.Vert' is intussen uitgevoerd. Over de periode 2010-2012 ging het om 18.008 dossiers van directe steun aan bedrijven, meer dan 200.000 gevolgde opleidingen, zo'n 35.000 "groene bijscholingen" en de financiering van 1.315 onderzoekers. "We tellen vandaag minder werkzoekenden dan voor de crisis, wat wel anders is in de ons omliggende landen", onderstreepte cdH-ondervoorzitter André Antoine. "Wallonië creëert ook meer jobs dan Vlaanderen en verhoogt zo zijn aandeel in de personenbelasting, wat essentieel is bij toekomstige bevoegdheidsoverdrachten." Groei De groei in jobs en toegevoegde waarde doet zich vooral voor in de competitiviteitspolen, waarvan de projecten voor 75 procent ten goede komen aan kleine en middelgrote ondernemingen. Op milieuvlak zijn in kader van het Ecopack ook al 3.200 dossiers aanvaard, naast 3.500 dossiers in behandeling. De Waalse regering ziet de evaluatie als een welkome opsteker nu ze aan de begrotingscontrole moet beginnen. Ze moet immers nog op zoek naar zo'n 250 miljoen euro om het pad richting begrotingsevenwicht in 2015 aan te houden. (Belga/EE)