De Waalse minister van Energie Paul Furlan (PS) heeft gezegd, dat hij graag de klimaatconferentie van Parijs wil bijwonen met een klimaatakkoord in ons land op zak. Furlan zegt dat 'Wallonië bereid is om een extra inspanning te doen, maar dat moet wel binnen het kader van een evenwichtig akkoord gebeuren'. De minister zei dat in de uitzending Décodeurs van de Waalse openbare omroep Une (RTBF).

'Wallonië stelt zich voluntaristisch op', zei de minister. 'Het Gewest wil meer doen, als dat binnen een evenwichtig akkoord gebeurt. Maar de Walen willen niet opdraaien voor het individualisme van anderen in dit land', zei de minister.

Hij voegde er nog aan toe dat hij ervan overtuigd is dat de vier betrokken ministers willen slagen in hun heronderhandeling over het Belgische klimaatakkoord.

N-VA versus CD&V

Eerder kwam de Vlaamse minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe (CD&V) onder vuur te liggen omdat ze volgens N-VA 'niet voldoende voor Vlaanderen uit de onderhandelingen had gehaald.'

Volgens de N-VA heeft de CD&V-minister op verschillende punten haar onderhandelingsmandaat overschreden. Zo eiste Vlaanderen 'minimum 56 procent' op van de veiling van uitstootrechten, die het recht geven om CO2 uit te stoten, het streefcijfer van de Vlaamse regering was zelfs 63 procent, maar in het ontwerpakkoord daalt het percentage naar 50 procent. (Belga/AVE)

De Waalse minister van Energie Paul Furlan (PS) heeft gezegd, dat hij graag de klimaatconferentie van Parijs wil bijwonen met een klimaatakkoord in ons land op zak. Furlan zegt dat 'Wallonië bereid is om een extra inspanning te doen, maar dat moet wel binnen het kader van een evenwichtig akkoord gebeuren'. De minister zei dat in de uitzending Décodeurs van de Waalse openbare omroep Une (RTBF).'Wallonië stelt zich voluntaristisch op', zei de minister. 'Het Gewest wil meer doen, als dat binnen een evenwichtig akkoord gebeurt. Maar de Walen willen niet opdraaien voor het individualisme van anderen in dit land', zei de minister. Hij voegde er nog aan toe dat hij ervan overtuigd is dat de vier betrokken ministers willen slagen in hun heronderhandeling over het Belgische klimaatakkoord.Eerder kwam de Vlaamse minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe (CD&V) onder vuur te liggen omdat ze volgens N-VA 'niet voldoende voor Vlaanderen uit de onderhandelingen had gehaald.' Volgens de N-VA heeft de CD&V-minister op verschillende punten haar onderhandelingsmandaat overschreden. Zo eiste Vlaanderen 'minimum 56 procent' op van de veiling van uitstootrechten, die het recht geven om CO2 uit te stoten, het streefcijfer van de Vlaamse regering was zelfs 63 procent, maar in het ontwerpakkoord daalt het percentage naar 50 procent. (Belga/AVE)