De stiptheidsacties van de federale politie zorgen voor stevige wachttijden aan de paspoortcontroles op Brussels Airport. Passagiers die vertrekken naar of aankomen uit bestemmingen buiten de Schengenzone, moeten rekening houden met wachttijden die oplopen tot meer dan een uur. Dat is vernomen van Anke Fransen, de woordvoerster van Brussels Airport.

'Volgens het boekje'

De luchthavenuitbater hoopt de wachttijden rond de middag - als de eerste piek van vertrekkende vluchten voorbij is - weg te werken.

De politievakbonden kondigden vorige week aan vanaf maandag 20 april een hele week stiptheidsacties te organiseren op Brussels Airport. Ze klagen daarmee een personeelstekort aan. De acties betekenen concreet dat de politie de grenscontroles "volgens het boekje" doet. De impact is al meteen duidelijk.

Vluchten vertraagd

Brussels Airport heeft haar 'airport crew' versterkt om mensen die niet op de hoogte zijn van de stiptheidsacties te informeren. Er wordt ook water uitgedeeld aan reizigers die in de lange wachtrijen staan. Langeafstandsvluchten worden met enkele minuten vertraagd om passagiers de gelegenheid te geven hun vlucht toch nog te halen. Brussels Airport blijft bij haar advies voor passagiers die buiten de Schengenzone reizen om minstens drie uur voor vertrek in Zaventem aanwezig te zijn. Ter herinnering: reizigers binnen de Schengenzone moeten niet door de paspoortcontrole en ondervinden dus geen hinder van de stiptheidsacties van de federale politie.

Acties afgelopen

Ondertussen zijn de acties opgeschort. Dat is vernomen van Jérôme Aoust, nationaal secretaris van de vakbond NSPV. Dinsdag om 17u hebben de bonden een onderhoud op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze hopen er garanties te krijgen om opnieuw de drempel te bereiken van 400 agenten aan de grenscontroles op Brussels Airport. Momenteel zijn dat er 385.

(Belga/WB)

De stiptheidsacties van de federale politie zorgen voor stevige wachttijden aan de paspoortcontroles op Brussels Airport. Passagiers die vertrekken naar of aankomen uit bestemmingen buiten de Schengenzone, moeten rekening houden met wachttijden die oplopen tot meer dan een uur. Dat is vernomen van Anke Fransen, de woordvoerster van Brussels Airport. De luchthavenuitbater hoopt de wachttijden rond de middag - als de eerste piek van vertrekkende vluchten voorbij is - weg te werken.De politievakbonden kondigden vorige week aan vanaf maandag 20 april een hele week stiptheidsacties te organiseren op Brussels Airport. Ze klagen daarmee een personeelstekort aan. De acties betekenen concreet dat de politie de grenscontroles "volgens het boekje" doet. De impact is al meteen duidelijk. Brussels Airport heeft haar 'airport crew' versterkt om mensen die niet op de hoogte zijn van de stiptheidsacties te informeren. Er wordt ook water uitgedeeld aan reizigers die in de lange wachtrijen staan. Langeafstandsvluchten worden met enkele minuten vertraagd om passagiers de gelegenheid te geven hun vlucht toch nog te halen. Brussels Airport blijft bij haar advies voor passagiers die buiten de Schengenzone reizen om minstens drie uur voor vertrek in Zaventem aanwezig te zijn. Ter herinnering: reizigers binnen de Schengenzone moeten niet door de paspoortcontrole en ondervinden dus geen hinder van de stiptheidsacties van de federale politie. Ondertussen zijn de acties opgeschort. Dat is vernomen van Jérôme Aoust, nationaal secretaris van de vakbond NSPV. Dinsdag om 17u hebben de bonden een onderhoud op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze hopen er garanties te krijgen om opnieuw de drempel te bereiken van 400 agenten aan de grenscontroles op Brussels Airport. Momenteel zijn dat er 385.(Belga/WB)