Minister Smet zal vrijdagvoormiddag zijn administratie vragen om de feiten grondig te onderzoeken. "Op basis van de resultaten van het onderzoek zullen in overleg met de koepels en de netten de nodige en gepaste maatregelen genomen worden", luidt het in een reactie van zijn kabinet. Het decreet heeft als doel een sociale mix te bewerkstelligen, wat een complexe opdracht is, stelt Smet.

Volgens de VRT-reportage konden in twee van de dertig onderzochte scholen de rijke ouders de wachtrij ontlopen. (Belga/TV)

Minister Smet zal vrijdagvoormiddag zijn administratie vragen om de feiten grondig te onderzoeken. "Op basis van de resultaten van het onderzoek zullen in overleg met de koepels en de netten de nodige en gepaste maatregelen genomen worden", luidt het in een reactie van zijn kabinet. Het decreet heeft als doel een sociale mix te bewerkstelligen, wat een complexe opdracht is, stelt Smet. Volgens de VRT-reportage konden in twee van de dertig onderzochte scholen de rijke ouders de wachtrij ontlopen. (Belga/TV)