Informateur Bart De Wever stelt donderdag zijn eindrapport voor aan de koning. Niet om 13 uur zoals eerst gepland, maar pas om 16 uur. Over zijn pogingen om met PS-voorzitter Elio Di Rupo tot een basisakkoord te komen, heerst discretie.

De Wever werd op 17 juni door de koning benoemd tot informateur. Op vrijdag 2 juli rondde hij zijn officiële opdracht af. Daarna zette hij zich aan het schrijven van zijn eindverslag, maar begon intussen ook gesprekken met Di Rupo om tot een kernakkoord te komen waarbij andere mogelijke coalitiepartners bij betrokken zouden kunnen worden.

De Wever wilde zijn opdracht ten laatste op woensdag 7 juli afronden, maar verschoof die deadline met een dag. Hij had op donderdag 8 juli om 13 uur een afspraak op het paleis, maar woensdagavond raakte bekend dat De Wever pas om 16 uur naar de koning gaat .

Over de vorderingen van zijn opdracht en de informele contacten die hij heeft, lekt intussen zo goed als niets uit. De N-VA vraagt discretie en de PS zegt dat ze op het verslag van de informateur wacht.

Daar komt donderdag verandering in, want De Wever houdt om 17.30 in de Kamer een korte persconferentie.

Informateur Bart De Wever stelt donderdag zijn eindrapport voor aan de koning. Niet om 13 uur zoals eerst gepland, maar pas om 16 uur. Over zijn pogingen om met PS-voorzitter Elio Di Rupo tot een basisakkoord te komen, heerst discretie.De Wever werd op 17 juni door de koning benoemd tot informateur. Op vrijdag 2 juli rondde hij zijn officiële opdracht af. Daarna zette hij zich aan het schrijven van zijn eindverslag, maar begon intussen ook gesprekken met Di Rupo om tot een kernakkoord te komen waarbij andere mogelijke coalitiepartners bij betrokken zouden kunnen worden.De Wever wilde zijn opdracht ten laatste op woensdag 7 juli afronden, maar verschoof die deadline met een dag. Hij had op donderdag 8 juli om 13 uur een afspraak op het paleis, maar woensdagavond raakte bekend dat De Wever pas om 16 uur naar de koning gaat .Over de vorderingen van zijn opdracht en de informele contacten die hij heeft, lekt intussen zo goed als niets uit. De N-VA vraagt discretie en de PS zegt dat ze op het verslag van de informateur wacht.Daar komt donderdag verandering in, want De Wever houdt om 17.30 in de Kamer een korte persconferentie.