Tijdens het proces over de Marollenmoorden voor het Brusselse hof van assisen hebben de advocaten van Léopold Storme dinsdag benadrukt dat er een bewijs nodig is, materieel of niet, om hun cliënt schuldig te verklaren. Ze bepleitten de vrijspraak voor Storme.

Storme staat terecht op beschuldiging van moord op zijn vader, moeder en zuster, die hij in totaal met een honderdtal messteken om het leven zou hebben gebracht. Dinsdag krijgt Storme nog het laatste woord voor de jury zich in beraad terugtrekt.

Zijn advocaat Jean-Philippe Mayence bezwoer de jury maandag dat Storme moet vrijgesproken worden als een hypothese onvoldoende is nagetrokken. 'Waarschijnlijk schuldig, is onvoldoende', aldus Mayence.

'Enige verdachte'

Zijn collega Pierre Huet verklaarde dat Storme van bij de start werd beschouwd als de enige verdachte. 'Daarom was het bekijken van beelden van de bewakingscamera's vanaf de arrestatie van de beschuldigde geen prioriteit meer', zo luidde het.

De verdediging betreurt dat daarom het precieze tijdstip waarop een grote goederenvoorraad aan de stoffenwinkel van de familie Storme werd geleverd niet voorkomt in het dossier. Die levering vond kort voor de drievoudige moord plaats.

Voorts noemde de verdediging van Storme het maandag plausibel dat er anderen in de winkel aanwezig waren tijdens het drama in juni 2007.

'De vloerbedekking liet niet toe om andere sporen dan bloed achter te laten. Zowel de slachtoffers, de beschuldigde en klanten liepen door de winkel tijdens het weekend van de feiten. Alleen de schoenafdrukken van de beschuldigde werden teruggevonden op de plek van de misdaad', aldus de advocaten van Storme.

Tijdens het proces over de Marollenmoorden voor het Brusselse hof van assisen hebben de advocaten van Léopold Storme dinsdag benadrukt dat er een bewijs nodig is, materieel of niet, om hun cliënt schuldig te verklaren. Ze bepleitten de vrijspraak voor Storme.Storme staat terecht op beschuldiging van moord op zijn vader, moeder en zuster, die hij in totaal met een honderdtal messteken om het leven zou hebben gebracht. Dinsdag krijgt Storme nog het laatste woord voor de jury zich in beraad terugtrekt.Zijn advocaat Jean-Philippe Mayence bezwoer de jury maandag dat Storme moet vrijgesproken worden als een hypothese onvoldoende is nagetrokken. 'Waarschijnlijk schuldig, is onvoldoende', aldus Mayence.'Enige verdachte'Zijn collega Pierre Huet verklaarde dat Storme van bij de start werd beschouwd als de enige verdachte. 'Daarom was het bekijken van beelden van de bewakingscamera's vanaf de arrestatie van de beschuldigde geen prioriteit meer', zo luidde het.De verdediging betreurt dat daarom het precieze tijdstip waarop een grote goederenvoorraad aan de stoffenwinkel van de familie Storme werd geleverd niet voorkomt in het dossier. Die levering vond kort voor de drievoudige moord plaats.Voorts noemde de verdediging van Storme het maandag plausibel dat er anderen in de winkel aanwezig waren tijdens het drama in juni 2007. 'De vloerbedekking liet niet toe om andere sporen dan bloed achter te laten. Zowel de slachtoffers, de beschuldigde en klanten liepen door de winkel tijdens het weekend van de feiten. Alleen de schoenafdrukken van de beschuldigde werden teruggevonden op de plek van de misdaad', aldus de advocaten van Storme.