Met SIEN is Kortrijk een magazine rijker. Een exclusief blad voor die mensen die er nog geen hadden: de ongeveer 11.000 Kortrijkzanen die in armoede of op de grens van de armoede leven. SIEN - Meer voor mensen met Minder - moet hen de weg tonen naar de vele initiatieven en mogelijkheden die voor hen echt het verschil kunnen maken.

Onderstaande is de introtekst uit het uniek magazine.

Waarom SIEN? Omdat het geen schande is om wat hulp te krijgen als het even wat moeilijker gaat

Ook in een rijke en welvarende stad als Kortrijk zijn er veel mensen die het niet zo breed hebben. Volgens betrouwbare gegevens leven ongeveer 11.000 bewoners van onze stad in armoede, of op de grens van de armoede. Elk jaar worden in Kortrijk meer dan honderd kinderen geboren in een kansarm gezin. Kinderen die aan het leven beginnen met een achterstand. Een achterstand die moeilijk en soms helemaal niet meer in te halen is. Terwijl het ook anders kan.

Meer nog: terwijl het ook anders moet. Daarom heeft Kortrijk een armoedeplan bedacht met acties die het verschil maken voor wie het met minder moet doen. Die acties gaan over meer inkomen en minder kosten, over voldoende en evenwichtig eten, over werk, een behoorlijke woning, gezondheid, internet of vrije tijd.

Tal van acties zijn inmiddels gestart. En nu is er Sien. Sien is een magazine vol verhalen van gewone mensen. Kortrijkzanen die het financieel niet zo gemakkelijk hebben. De alleenstaande mama die moet rondkomen met een klein loon of een werkloosheidsuitkering, en toch het allerbeste wil voor haar kinderen. De weduwe die moet leven van een klein pensioen waar ze heel haar leven hard voor heeft gewerkt. De vluchteling die zijn kapotgeschoten huis moest achterlaten en in een vreemde omgeving probeert te bouwen aan een nieuwe toekomst.

SIEN - Meer voor Mensen met Minder, SIEN
SIEN - Meer voor Mensen met Minder © SIEN

Waarom? Omdat we elkaar kunnen helpen. Elkaar inspireren. Elkaar sterker maken.

Want we kunnen veel doen. Kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Zoals een avondje naar de film, sporten of een boormachine huren tegen een kleine prijs. Lekker koken voor weinig geld. Of gratis kinderkledij zoeken in de ruilwinkel. Of gewoon er op uit trekken en mensen ontmoeten.

Vaak is er heel wat meer mogelijk dan je denkt. En dat wil Sien je tonen. Dat er veel mogelijkheden en kansen zijn, ook voor jou. En dat het geen schande is om wat hulp te krijgen als het even wat moeilijker gaat. Want met wat Sien je laat zien, kan je er straks weer tegenaan.

Tips? Voorstellen? Ideeën? sien@kortrijk.be

Ook in een rijke en welvarende stad als Kortrijk zijn er veel mensen die het niet zo breed hebben. Volgens betrouwbare gegevens leven ongeveer 11.000 bewoners van onze stad in armoede, of op de grens van de armoede. Elk jaar worden in Kortrijk meer dan honderd kinderen geboren in een kansarm gezin. Kinderen die aan het leven beginnen met een achterstand. Een achterstand die moeilijk en soms helemaal niet meer in te halen is. Terwijl het ook anders kan.Meer nog: terwijl het ook anders moet. Daarom heeft Kortrijk een armoedeplan bedacht met acties die het verschil maken voor wie het met minder moet doen. Die acties gaan over meer inkomen en minder kosten, over voldoende en evenwichtig eten, over werk, een behoorlijke woning, gezondheid, internet of vrije tijd.Tal van acties zijn inmiddels gestart. En nu is er Sien. Sien is een magazine vol verhalen van gewone mensen. Kortrijkzanen die het financieel niet zo gemakkelijk hebben. De alleenstaande mama die moet rondkomen met een klein loon of een werkloosheidsuitkering, en toch het allerbeste wil voor haar kinderen. De weduwe die moet leven van een klein pensioen waar ze heel haar leven hard voor heeft gewerkt. De vluchteling die zijn kapotgeschoten huis moest achterlaten en in een vreemde omgeving probeert te bouwen aan een nieuwe toekomst. Waarom? Omdat we elkaar kunnen helpen. Elkaar inspireren. Elkaar sterker maken. Want we kunnen veel doen. Kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. Zoals een avondje naar de film, sporten of een boormachine huren tegen een kleine prijs. Lekker koken voor weinig geld. Of gratis kinderkledij zoeken in de ruilwinkel. Of gewoon er op uit trekken en mensen ontmoeten. Vaak is er heel wat meer mogelijk dan je denkt. En dat wil Sien je tonen. Dat er veel mogelijkheden en kansen zijn, ook voor jou. En dat het geen schande is om wat hulp te krijgen als het even wat moeilijker gaat. Want met wat Sien je laat zien, kan je er straks weer tegenaan. Tips? Voorstellen? Ideeën? sien@kortrijk.be