In hun derde en laatste groepswedstrijd tegen Spanje volstaat voor de Belgische hockeymannen een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de halve finales. Als de Red Lions echter verliezen, zijn ze afhankelijk van het resultaat van Duitsland tegen het reeds uitgeschakelde Tsjechië. De mogelijke scenario's op een rijtje:

België is geplaatst voor de halve finales als...- het wint of gelijkspeelt tegen Spanje. Het eindigt dan sowieso eerste in de poule.
- het verliest van Spanje en Duitsland niet wint van Tsjechië
- het verliest van Spanje met slechts één doelpunt verschil en Duitsland wint van Tsjechië met eveneens slechts één doelpunt verschil. Ook in dit geval is het zeker groepswinnaar.

België is uitgeschakeld als...
- het verliest van Spanje met meer dan één doelpunt verschil en Duitsland wint van Tsjechië

De stand in groep A bij de mannen na twee wedstrijden:

1. België - 6 punten (6 doelpunten voor - 1 tegen)
2. Spanje - 3 (9-7)
3. Duitsland - 3 (7-5)
4. Tsjechië - 0 (1-10)

Voor vrouwen volstaat gelijkspel
Voor de Red Panthers is het simpeler: als ze vanavond (18u) minstens gelijkspelen tegen Ierland, spelen de Belgische hockeyvrouwen voor het eerst de halve finale op een EK. Verliezen ze, dan zijn ze sowieso uitgeschakeld. In dezelfde groep is Nederland al geplaatst voor de halve finales.

In hun derde en laatste groepswedstrijd tegen Spanje volstaat voor de Belgische hockeymannen een gelijkspel om zich te kwalificeren voor de halve finales. Als de Red Lions echter verliezen, zijn ze afhankelijk van het resultaat van Duitsland tegen het reeds uitgeschakelde Tsjechië. De mogelijke scenario's op een rijtje: België is geplaatst voor de halve finales als...- het wint of gelijkspeelt tegen Spanje. Het eindigt dan sowieso eerste in de poule. - het verliest van Spanje en Duitsland niet wint van Tsjechië - het verliest van Spanje met slechts één doelpunt verschil en Duitsland wint van Tsjechië met eveneens slechts één doelpunt verschil. Ook in dit geval is het zeker groepswinnaar. België is uitgeschakeld als... - het verliest van Spanje met meer dan één doelpunt verschil en Duitsland wint van Tsjechië De stand in groep A bij de mannen na twee wedstrijden: 1. België - 6 punten (6 doelpunten voor - 1 tegen) 2. Spanje - 3 (9-7) 3. Duitsland - 3 (7-5) 4. Tsjechië - 0 (1-10) Voor vrouwen volstaat gelijkspel Voor de Red Panthers is het simpeler: als ze vanavond (18u) minstens gelijkspelen tegen Ierland, spelen de Belgische hockeyvrouwen voor het eerst de halve finale op een EK. Verliezen ze, dan zijn ze sowieso uitgeschakeld. In dezelfde groep is Nederland al geplaatst voor de halve finales.