Op dit moment kunnen horecazaken in Wallonië al zonder stedenbouwkundige vergunning een terras voorzien tijdens het toeristische seizoen, op voorwaarde dat dat niet groter is dan 50 vierkante meter. Die oppervlakte wordt nu verdubbeld: cafés en restaurants mogen zonder vergunning een terras plaatsen dat tot 100 vierkante meter groot is. De maatregel blijft nog tot 3 januari 2021 van kracht, besliste de Waalse regering donderdag, ook voor terrassen die na het seizoen niet verdwijnen. Wie een terras wil plaatsen in de openbare ruimte moet wel nog altijd een vergunning aanvragen, verduidelijkte Waals minister van Economie Willy Borsus. In Vlaanderen hebben verschillende lokale besturen al beslist om bepaalde horeca-uitbaters toe te laten hun terrassen groter te maken dan normaal, bijvoorbeeld door parkeerplaatsen te schrappen. Dat is onder meer het geval in Aalter, Gent en Lier. Vanaf maandag mogen de horecazaken - met uitzondering van speelhallen, nachtclubs en feestzalen - de deuren terug openen, besliste de Nationale Veiligheidsraad gisteren/woensdag. Die heropening gaat wel gepaard met een hele resem hygiëne- en veiligheidsvoorschriften om besmettingen met het coronavirus zo veel mogelijk te vermijden. Zo zal er geen sprake zijn van menukaarten, moet iedereen aan tafel bediend worden, moet er 1,5 meter afstand bewaard kunnen worden en mogen groepen niet groter zijn dan tien personen. Reserveren wordt aangeraden. (Belga)

Op dit moment kunnen horecazaken in Wallonië al zonder stedenbouwkundige vergunning een terras voorzien tijdens het toeristische seizoen, op voorwaarde dat dat niet groter is dan 50 vierkante meter. Die oppervlakte wordt nu verdubbeld: cafés en restaurants mogen zonder vergunning een terras plaatsen dat tot 100 vierkante meter groot is. De maatregel blijft nog tot 3 januari 2021 van kracht, besliste de Waalse regering donderdag, ook voor terrassen die na het seizoen niet verdwijnen. Wie een terras wil plaatsen in de openbare ruimte moet wel nog altijd een vergunning aanvragen, verduidelijkte Waals minister van Economie Willy Borsus. In Vlaanderen hebben verschillende lokale besturen al beslist om bepaalde horeca-uitbaters toe te laten hun terrassen groter te maken dan normaal, bijvoorbeeld door parkeerplaatsen te schrappen. Dat is onder meer het geval in Aalter, Gent en Lier. Vanaf maandag mogen de horecazaken - met uitzondering van speelhallen, nachtclubs en feestzalen - de deuren terug openen, besliste de Nationale Veiligheidsraad gisteren/woensdag. Die heropening gaat wel gepaard met een hele resem hygiëne- en veiligheidsvoorschriften om besmettingen met het coronavirus zo veel mogelijk te vermijden. Zo zal er geen sprake zijn van menukaarten, moet iedereen aan tafel bediend worden, moet er 1,5 meter afstand bewaard kunnen worden en mogen groepen niet groter zijn dan tien personen. Reserveren wordt aangeraden. (Belga)