'We willen een breuk met het verleden. Het is niet goed begonnen', vatte PVDA-woordvoerder Raoul Hedebouw het samen, na afloop van de vergadering om 19.30 uur. 'De discussie draaide rond drie heel algemene thema's, zonder dat de PS echt iets in vraag stelde.'

Hij kondigde aan dat zijn partij intern de koppen bijeen zal steken, 'maar ik denk niet dat men te veel op PVDA moet rekenen om bij te dragen' aan een meerderheid.

Normaal gezien ontmoeten de twee partijen elkaar donderdag opnieuw. 'We hebben voorgesteld elkaar donderdag in Namen opnieuw te spreken. We behouden die uitnodiging', ondanks de houding van PVDA, verzekerde PS-voorzitter Elio Di Rupo. 'We hebben vandaag geprobeerd over de toekomst te praten, terwijl PVDA het constant over het verleden heeft. We hebben onderhandeld en er zijn verschilpunten, maar we zijn allemaal hier om oplossingen te vinden', op voorwaarde dat 'PVDA bereid is zijn verantwoordelijkheid te nemen'.

'We willen een breuk met het verleden. Het is niet goed begonnen', vatte PVDA-woordvoerder Raoul Hedebouw het samen, na afloop van de vergadering om 19.30 uur. 'De discussie draaide rond drie heel algemene thema's, zonder dat de PS echt iets in vraag stelde.' Hij kondigde aan dat zijn partij intern de koppen bijeen zal steken, 'maar ik denk niet dat men te veel op PVDA moet rekenen om bij te dragen' aan een meerderheid. Normaal gezien ontmoeten de twee partijen elkaar donderdag opnieuw. 'We hebben voorgesteld elkaar donderdag in Namen opnieuw te spreken. We behouden die uitnodiging', ondanks de houding van PVDA, verzekerde PS-voorzitter Elio Di Rupo. 'We hebben vandaag geprobeerd over de toekomst te praten, terwijl PVDA het constant over het verleden heeft. We hebben onderhandeld en er zijn verschilpunten, maar we zijn allemaal hier om oplossingen te vinden', op voorwaarde dat 'PVDA bereid is zijn verantwoordelijkheid te nemen'.