Marc Van Gestel, voorzitter vzw Opvang Tekort: 'Omdat de focus inzake staatshervorming tijdens de campagne altijd op B-H-V lag en niet op alle andere mogelijk gevolgen ervan, had ik wat schrik.

Maar ik ben tevreden met het resultaat. Blij met de overwinning van N-VA, omdat die partij in de Vlaamse regering bewezen heeft dat ze goed kan onderhandelen en afspraken maken. Maar ook blij met de overwinning van de PS in Wallonië, omdat die niet zal toelaten dat er in de sociale voorzieningen wordt gesneden.

De gezondheidszorg wordt vandaag federaal geregeld, de gehandicaptenzorg regionaal. Maar die bevoegdheden zijn nu te verweven. Duidelijke afspraken over die bevoegdheidsdomeinen, de geldstromen in kaart brengen en alles objectiveren, daar heeft iedereen, ook de Vlaamse mensen met een handicap, bij te winnen. Want anders dan wat velen denken, heeft ook Vlaanderen nog altijd een probleem.

Een federale regering met N-VA, SP.A en CD&V zou voor onze sector het best zijn. Want een afspiegeling van de Vlaamse regering voorkomt onnodige spanningen met haar federale evenknie. Als Bart De Wever slim is, laat hij het premierschap aan Elio Di Rupo. Geen probleem voor mij.'

Marc Van Gestel, voorzitter vzw Opvang Tekort: 'Omdat de focus inzake staatshervorming tijdens de campagne altijd op B-H-V lag en niet op alle andere mogelijk gevolgen ervan, had ik wat schrik. Maar ik ben tevreden met het resultaat. Blij met de overwinning van N-VA, omdat die partij in de Vlaamse regering bewezen heeft dat ze goed kan onderhandelen en afspraken maken. Maar ook blij met de overwinning van de PS in Wallonië, omdat die niet zal toelaten dat er in de sociale voorzieningen wordt gesneden. De gezondheidszorg wordt vandaag federaal geregeld, de gehandicaptenzorg regionaal. Maar die bevoegdheden zijn nu te verweven. Duidelijke afspraken over die bevoegdheidsdomeinen, de geldstromen in kaart brengen en alles objectiveren, daar heeft iedereen, ook de Vlaamse mensen met een handicap, bij te winnen. Want anders dan wat velen denken, heeft ook Vlaanderen nog altijd een probleem. Een federale regering met N-VA, SP.A en CD&V zou voor onze sector het best zijn. Want een afspiegeling van de Vlaamse regering voorkomt onnodige spanningen met haar federale evenknie. Als Bart De Wever slim is, laat hij het premierschap aan Elio Di Rupo. Geen probleem voor mij.'