De Lobby Awards werden dinsdagavond uitgereikt in de Bozar in Brussel.

De Lobby Awards worden sinds 2010 uitgereikt aan opiniemakers die 'de maatschappij een visie en boodschap aanreiken'. Volgens een persbericht lauwerde de jury de VUB- en ULB-rectoren 'omdat zij een positief beeld van de stad Brussel wijd uitdragen dankzij hun toonaangevende onderwijsinstellingen waar vandaag meer dan 44.000 studenten studeren'.

Het Franstalige magazine kroonde de Luikse astrofysicus Michaël Gillon tot 'leader of the year 2017'. Gillon staat aan het hoofd van een internationaal team dat vier nieuwe planeten buiten het zonnestelsel ontdekte.

De Lobby Awards werden dinsdagavond uitgereikt in de Bozar in Brussel.De Lobby Awards worden sinds 2010 uitgereikt aan opiniemakers die 'de maatschappij een visie en boodschap aanreiken'. Volgens een persbericht lauwerde de jury de VUB- en ULB-rectoren 'omdat zij een positief beeld van de stad Brussel wijd uitdragen dankzij hun toonaangevende onderwijsinstellingen waar vandaag meer dan 44.000 studenten studeren'. Het Franstalige magazine kroonde de Luikse astrofysicus Michaël Gillon tot 'leader of the year 2017'. Gillon staat aan het hoofd van een internationaal team dat vier nieuwe planeten buiten het zonnestelsel ontdekte.