Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter zal niet verschijnen in het nieuwe programma 'Nonkel Mop' op de VTM, zo meldt De Morgen. In dat programma vertellen politici en BV's hun favoriete mop. Ook Dewinter stond in de persmap vermeld en had al een grap laten opnemen, maar die wordt dus niet uitgezonden.

'Vlaams Belang-politici komen bij ons niet aan bod in entertainmentprogramma's', zo zegt woordvoerder van VTM Sara Vercauteren in De Morgen. Die richtlijn wordt al jaren gehanteerd bij de commerciële omroep, maar daar was het productiehuis achter 'Nonkel Mop' niet van op de hoogte. Toen zij naar het Vlaams Parlement gingen om grappen op te nemen, blikten zij ook die van Dewinter in.

De lijst met grappenmakers werd aan VTM gegeven. Die werd gekopieerd en in de persmap gezet. 'Pas nadien hebben we gemerkt dat de naam van Filip Dewinter op dat lijstje stond', aldus Vercauteren. 'We hebben het productiehuis meteen laten weten dat het bewuste filmpje niet op antenne kon. De naam Dewinter is ondertussen ook uit de nieuwe versie van het persbericht geschrapt.'

Nog volgens De Morgen werden nog politici geschrapt. Maar dan wel omdat deze of gene niet grappig genoeg was.

Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter zal niet verschijnen in het nieuwe programma 'Nonkel Mop' op de VTM, zo meldt De Morgen. In dat programma vertellen politici en BV's hun favoriete mop. Ook Dewinter stond in de persmap vermeld en had al een grap laten opnemen, maar die wordt dus niet uitgezonden. 'Vlaams Belang-politici komen bij ons niet aan bod in entertainmentprogramma's', zo zegt woordvoerder van VTM Sara Vercauteren in De Morgen. Die richtlijn wordt al jaren gehanteerd bij de commerciële omroep, maar daar was het productiehuis achter 'Nonkel Mop' niet van op de hoogte. Toen zij naar het Vlaams Parlement gingen om grappen op te nemen, blikten zij ook die van Dewinter in. De lijst met grappenmakers werd aan VTM gegeven. Die werd gekopieerd en in de persmap gezet. 'Pas nadien hebben we gemerkt dat de naam van Filip Dewinter op dat lijstje stond', aldus Vercauteren. 'We hebben het productiehuis meteen laten weten dat het bewuste filmpje niet op antenne kon. De naam Dewinter is ondertussen ook uit de nieuwe versie van het persbericht geschrapt.'Nog volgens De Morgen werden nog politici geschrapt. Maar dan wel omdat deze of gene niet grappig genoeg was.