Aan het Brusselse Centraal Station zijn omstreeks 17.30 uur enkele honderden mensen vertrokken voor een vrouwenmars. Er zijn vooral vrouwen, maar ook mannen opgedaagd voor de betoging tegen seksisme en voor solidariteit met vrouwen in de hele wereld. Ze scanderen slogans over vrouwenrechten en sommigen dragen borden met slogans. Verschillende organisaties lopen mee. De vakbonden ABVV en ACV zijn prominent aanwezig. Uit de politieke wereld is er een vertegenwoordiging van onder meer cdH. Ook de Brusselse universiteiten VUB en ULB zijn vertegenwoordigd.

Het Vogelopvangcentrum in Merelbeke roept op om tijdens de feesten geen dieren ongevraagd als cadeau te geven. Deze week brachten verschillende mensen tamme dieren die ze cadeau kregen binnen bij het centrum, omdat ze er niet voor konden zorgen, met alle gevolgen van dien.

Een basisschool in Leuven weert voortaan alle pindanoten, omdat één kind zwaar allergisch is. Andere kinderen mogen geen noten meebrengen, ook geen koekjes waar pinda's in zitten. Want ze aanraken kan al genoeg zijn om een allergische reactie te veroorzaken. Pinda-allergieën zijn zwaar in opmars, en ze zijn bij de meest dodelijke van allemaal.

Het is vroeg donker, typisch voor deze tijd van het jaar is dan ook de inbrakenplaag. In Lovendegem bijvoorbeeld zijn inbrekers zaterdag in een paar uur tijd binnengedrongen in vijf huizen in één wijk. Ze slaan vaak al toe in de late namiddag, omdat het dan toch al donker is en mensen vaak niet thuis zijn. Met deze tips hou jij de dieven uit je buurt.

Nog op zoek naar een goed kerstcadeau? Schenk dan een asielhond een gezellige, nieuwe thuis. Veertig influencers, mensen met veel volgers op Instagram, roepen dan ook op om een asielhond te adopteren voor Kerstmis. Met een fotoshoot zetten ze 40 honden in de kijker, dieren die vaak al maanden in het asiel zitten. Zoals bijvoorbeeld Tsyco, die verwaarloosd werd door zijn vorige baasjes.