VTM-chef Loïc Van Impe: ‘Ongelukkig zijn vind ik tijdverlies’

© Karl

Loïc Van Impe volgt Sandra Bekkari op als de nieuwe VTM-chef. Maar hoe viert hij vakantie? Om deze vijftien vragen te beantwoorden, had hij 17 minuten en 32 seconden nodig.

Hoeveel dagen vakantie neemt u?

Deze zomer alvast geen, door de vele opnamedagen. Zelfs mijn trip naar het concert van Foo Fighters in Dublin, waar ik als grote fan enorm naar uitkeek, heb ik moeten annuleren.

Wat zijn uw vakantieplannen dit jaar?

Dit jaar zal er waarschijnlijk geen tijd meer zijn voor vakantie. Ik hoop in de winter wel nog eens te kunnen gaan skiën met kameraden.

Volgt u het nieuws als u op vakantie bent?

Op mijn smartphone staan wat nieuwsapps en als het interessant lijkt, scrol ik door. En de voetbalresultaten check ik ook geregeld.

Wat is uw mooiste vakantieherinnering?

Samen met mijn vriendin heb ik zes maanden in Japan gewoond. Heel die trip was onvergetelijk: een volledig nieuwe cultuur ontdekken, zéér lekker eten… We hebben er allebei een tattoo laten zetten om die ervaring te vereeuwigen. Bij mij is het de landkaart van Japan, met de rode stip van hun vlag erboven.

Ik ben vrij impulsief en hou van risico’s.

Wat is uw slechtste vakantieherinnering?

Als klein jongetje heb ik in Tenerife ooit een vreselijke oorontsteking gehad. Ik lag hele dagen te huilen van de pijn.

Wat is het beste boek dat u op vakantie las?

Vorig jaar heb ik in Zuid-Frankrijk, aan de rand van het zwembad met een glaasje pastis erbij, het boek Sourdough van Casper André Lugg en Martin Ivar Hveem Fjeld gelezen. Die twee Deense bakkers leggen alle aspecten van zuurdesembrood uit: razend interessant! Zelf heb ik thuis ook een ‘moederdesem’ die ik elke dag moet voeden, en af en toe bak ik zo’n brood. Een uit de hand gelopen hobby.

Bent u, ondanks uw drukke zomer, aan boeken toegekomen?

Ik heb intussen de eerste 150 pagina’s van de vuistdikke thriller I Am Pilgrim van Terry Hayes gelezen en ben helemaal verkocht. Hopelijk vind ik genoeg gestolen momenten om die klepper uit te lezen.

Wat is het mooiste museum dat u tijdens de vakantie al bezocht?

Onlangs heb ik in Madrid het Reina Sofia bezocht, waar de Guernica van Picasso hangt. Ik ken niet veel van kunst, maar dat gigantische werk kwam echt binnen.

Hebt u ooit iets in het buitenland gedaan wat u nooit in België zou doen?

In Japan heb ik rauwe kip gegeten. Voor ons westerlingen lijkt dat vreemd: kip moet goed doorbakken zijn. Maar de Japanners hebben een hele cultuur van rauw eten en die kippen zijn van uitzonderlijke kwaliteit. Al moet ik toegeven dat het niet uitzonderlijk lekker was.

Denkt u soms nog terug aan een vakantielief?

Als veertienjarige heb ik een liefje gehad op kamp, en dankzij deze vraag denk ik nog eens aan haar terug.

Mijn werk is een uit de hand gelopen hobby, een passie zelfs.

Overweegt u in de zomer wel eens uw leven helemaal om te gooien?

Elke dag! Ik ben vrij impulsief en hou van risico’s. Twee jaar geleden had ik net een boek geschreven en deden mijn ‘kotfood’-filmpjes het heel goed. En toch twijfelde ik niet om een halfjaar met alles te stoppen, zodat ik met mijn vriendin mee naar Japan kon.

Bent u wel eens alleen op vakantie geweest?

Voor mijn achttiende verjaardag ben ik tien dagen alleen naar New York gegaan. Ik logeerde bij mijn oom, maar die was er alleen ’s avonds. Ik doolde dus hele dagen in m’n eentje rond in de stad: zalig!

Denkt u veel aan uw werk tijdens uw vakantie?

Mijn werk is een uit de hand gelopen hobby, een passie zelfs. Ik ben er de klok rond mee bezig, soms tot ergernis van mijn vriendin en kameraden. En ik schrijf constant ideeën voor nieuwe recepten op.

Bent u bij petanque een tireur of een pointeur?

Een buveur: ik drink liever een glaasje pastis aan de zijlijn, onder een parasol.

Bent u gelukkiger tijdens de vakantie dan door het jaar?

Op vakantie krijg ik altijd een geluksboost, maar ook tijdens het jaar ben ik heel tevreden. Ongelukkig zijn vind ik tijdverlies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content