Dat schrijft Denise Bauer in een opiniestuk in De Standaard.

De Amerikaanse ambassadeur toont zich in het stuk kritisch over de aanhoudende bezuinigingen. "België heeft een sterke reputatie als betrouwbare Navo-bondgenoot. Maar na twee decennia van besparingen op defensie is België nu een van de Navo-leden die het laagste percentage van hun bnp aan defensie besteden", schrijft ze. "Gezien het huidige onzekere veiligheidsklimaat is het belangrijker dan ooit om blijk te geven van een gedeeld engagement voor onze toekomstige gezamenlijke defensie."

Eerder had ook Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de Navo, België al opgeroepen niet langer in het defensiebudget te knippen. Federaal minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) reageert vanuit Tunis begripvol op de kritiek. "Het is geen geheim dat ik de solidariteit met onze internationale partners, ook op het vlak van budget, belangrijk vind. Op dit moment werken we binnen de regering hard aan een strategisch plan, waarbij ik mijn partners in de regering oproep om deze open brief niet zomaar naast zich neer te leggen."

(Belga/RR)

Dat schrijft Denise Bauer in een opiniestuk in De Standaard.De Amerikaanse ambassadeur toont zich in het stuk kritisch over de aanhoudende bezuinigingen. "België heeft een sterke reputatie als betrouwbare Navo-bondgenoot. Maar na twee decennia van besparingen op defensie is België nu een van de Navo-leden die het laagste percentage van hun bnp aan defensie besteden", schrijft ze. "Gezien het huidige onzekere veiligheidsklimaat is het belangrijker dan ooit om blijk te geven van een gedeeld engagement voor onze toekomstige gezamenlijke defensie." Eerder had ook Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de Navo, België al opgeroepen niet langer in het defensiebudget te knippen. Federaal minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) reageert vanuit Tunis begripvol op de kritiek. "Het is geen geheim dat ik de solidariteit met onze internationale partners, ook op het vlak van budget, belangrijk vind. Op dit moment werken we binnen de regering hard aan een strategisch plan, waarbij ik mijn partners in de regering oproep om deze open brief niet zomaar naast zich neer te leggen."(Belga/RR)