De openbare omroep VRT zendt hetzelfde programma uit op twee verschillende netten. De nabeschouwing van België-Wales zal tegelijkertijd op één en op Canvas te zien zijn.

Oppositiepartij in het Vlaams Parlement Open VLD vraagt zich af waarom de VRT "elk jaar zoveel middelen voor een derde net nodig heeft, als ze er nog niet in slaagt haar eerste twee netten volwaardig te vullen".

"De publieke omroep krijgt elk jaar om en bij de 7 miljoen euro extra overheidsmiddelen om een derde tv-kanaal te onderhouden. Tijdens de besprekingen over de opmaak van de beheersovereenkomst argumenteerde de VRT dat een derde net echt noodzakelijk was. Nu blijkt dat de omroep zelfs geen twee netten volwaardig kan vullen. Waarom moet de belastingbetaler dan elk jaar opdraaien voor een totaal overbodig kanaal? Vooral terwijl de wachtlijsten in de zorg ellenlang zijn, de mobiliteitsknopen niet raken opgelost en er tal van scholen moeten worden bijgebouwd. Het is tijd dat we deze luxe-uitgave grondig evalueren en dat de Vlaamse regering opnieuw de juiste prioriteiten stelt", zegt Vlaams parlementslid Sas van Rouveroij. (Belga/TE)

De openbare omroep VRT zendt hetzelfde programma uit op twee verschillende netten. De nabeschouwing van België-Wales zal tegelijkertijd op één en op Canvas te zien zijn. Oppositiepartij in het Vlaams Parlement Open VLD vraagt zich af waarom de VRT "elk jaar zoveel middelen voor een derde net nodig heeft, als ze er nog niet in slaagt haar eerste twee netten volwaardig te vullen"."De publieke omroep krijgt elk jaar om en bij de 7 miljoen euro extra overheidsmiddelen om een derde tv-kanaal te onderhouden. Tijdens de besprekingen over de opmaak van de beheersovereenkomst argumenteerde de VRT dat een derde net echt noodzakelijk was. Nu blijkt dat de omroep zelfs geen twee netten volwaardig kan vullen. Waarom moet de belastingbetaler dan elk jaar opdraaien voor een totaal overbodig kanaal? Vooral terwijl de wachtlijsten in de zorg ellenlang zijn, de mobiliteitsknopen niet raken opgelost en er tal van scholen moeten worden bijgebouwd. Het is tijd dat we deze luxe-uitgave grondig evalueren en dat de Vlaamse regering opnieuw de juiste prioriteiten stelt", zegt Vlaams parlementslid Sas van Rouveroij. (Belga/TE)