Ook in zijn periode als voorzitter waren er gevallen. Dat leidde soms tot ontslag, "zelfs van mensen in de hoogste functies", zegt hij vrijdag in De Standaard. Guy Peeters, voorzitter van de socialistische mutualiteiten, blikt in de krant terug op de affaire rond radio- en tv-monument Jos Ghysen.

Net als bij andere bedrijven waren er dus ook bij de VRT gevallen van ongewenst seksueel gedrag. "Alle situaties waar ik weet van had zijn deskundig afgehandeld. Dat was soms moeilijk en hard, maar als we iets wisten, hebben we steeds de CEO's op de hoogte gebracht en zijn maatregelen genomen", zegt Peeters.

"De periode van Ghysen heb ik niet meegemaakt", zegt Peeters. "In mijn tijd bestonden er procedures voor dit soort zaken en die hebben we ook verschillende keren toegepast. Dat leidde soms tot het ontslag van medewerkers, zelfs van mensen in de hoogste functies." (Belga/TE)

Ook in zijn periode als voorzitter waren er gevallen. Dat leidde soms tot ontslag, "zelfs van mensen in de hoogste functies", zegt hij vrijdag in De Standaard. Guy Peeters, voorzitter van de socialistische mutualiteiten, blikt in de krant terug op de affaire rond radio- en tv-monument Jos Ghysen. Net als bij andere bedrijven waren er dus ook bij de VRT gevallen van ongewenst seksueel gedrag. "Alle situaties waar ik weet van had zijn deskundig afgehandeld. Dat was soms moeilijk en hard, maar als we iets wisten, hebben we steeds de CEO's op de hoogte gebracht en zijn maatregelen genomen", zegt Peeters. "De periode van Ghysen heb ik niet meegemaakt", zegt Peeters. "In mijn tijd bestonden er procedures voor dit soort zaken en die hebben we ook verschillende keren toegepast. Dat leidde soms tot het ontslag van medewerkers, zelfs van mensen in de hoogste functies." (Belga/TE)