De VRT reageert voor het eerst sinds de Vijver, de holding boven Woestijnvis vorige week de tv-zenders VT4 en VIJFtv overkocht. Wouter Vandenhautte zei toen dat Woestijnvis nog heel graag voor VRT wil blijven werken, maar de openbare omroep ziet dat anders.

Onafhankelijk
"Als Woestijnvis in de toekomst nog voor de VRT wil werken, moet het zich onafhankelijk opstellen van de holding De Vijver." In een persmededeling liet de openbare omroep weten dat Woestijnvis voortaan een productiehuis als alle andere is.

Tv-zender één schrapt alvast het actualiteitenmagazine Man Bijt Hond. De laatste uitzending komt midden volgend jaar op het scherm. In september pakt de VRT uit met een nieuw zendschema. Alle productiehuizen mogen daar nu al programma-voorstellen voor doen.

Garanties
Woestijnvis heeft nog andere programma's zoals De Pappenheimers en de Laatste Show lopen op de VRT. Ook deze programma's kunnen niet langer op de openbare omroep als er geen bijkomende garanties komen over de onafhankelijkheid van Woestijnvis. (EE)

De VRT reageert voor het eerst sinds de Vijver, de holding boven Woestijnvis vorige week de tv-zenders VT4 en VIJFtv overkocht. Wouter Vandenhautte zei toen dat Woestijnvis nog heel graag voor VRT wil blijven werken, maar de openbare omroep ziet dat anders.Onafhankelijk "Als Woestijnvis in de toekomst nog voor de VRT wil werken, moet het zich onafhankelijk opstellen van de holding De Vijver." In een persmededeling liet de openbare omroep weten dat Woestijnvis voortaan een productiehuis als alle andere is. Tv-zender één schrapt alvast het actualiteitenmagazine Man Bijt Hond. De laatste uitzending komt midden volgend jaar op het scherm. In september pakt de VRT uit met een nieuw zendschema. Alle productiehuizen mogen daar nu al programma-voorstellen voor doen. Garanties Woestijnvis heeft nog andere programma's zoals De Pappenheimers en de Laatste Show lopen op de VRT. Ook deze programma's kunnen niet langer op de openbare omroep als er geen bijkomende garanties komen over de onafhankelijkheid van Woestijnvis. (EE)