Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

Woensdagochtend werd een huiszoeking uitgevoerd in de woning van Bart Aerts. Daarbij is volgens de VRT zijn computer geraadpleegd en zijn telefoon in beslag genomen. De journalist werd daarna in Brugge verhoord door de politie.

De VRT "protesteert met klem" tegen deze manier van werken van de politie en het gerecht. Er wordt een verzoekschrift ingediend bij de onderzoeksrechter in Brugge "om de vrijgave van de telefoon te eisen", zegt de VRT in een persbericht. De inbeslagname van de telefoon is volgens de VRT "niet alleen flagrant in strijd met de wet op het bronnengeheim, ze schaadt ook het werk van de betrokken journalist".

Gelekte telefoongesprekken

Op donderdag 17 november zond Terzake getapte telefoongesprekken uit het onderzoek naar de Kasteelmoord uit. Uit die opnames zou moeten blijken dat de familie van Stijn Saelens het Brugse gerecht probeerde te beïnvloeden. In het programma werd ook een vertrouwelijk gesprek tussen vader Saelens en zijn advocaat Jan Leysen uitgezonden. Het Gentse parket-generaal liet al weten dat er geen sprake was van strafbare feiten.

Maandag bekende Peter Gyselbrecht, schoonbroer van Stijn Saelens, via een persmededeling aan Belga dat hij de telefoongesprekken doorspeelde aan de VRT. De zoon van André Gyselbrecht is ondertussen aangehouden voor het misbruik van zijn inzagerecht in het dossier. In datzelfde onderzoek naar perslekken werd nu dus ook Bart Aerts verhoord. Het parket geeft hierbij geen verdere commentaar.

(Belga/RR)

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Woensdagochtend werd een huiszoeking uitgevoerd in de woning van Bart Aerts. Daarbij is volgens de VRT zijn computer geraadpleegd en zijn telefoon in beslag genomen. De journalist werd daarna in Brugge verhoord door de politie. De VRT "protesteert met klem" tegen deze manier van werken van de politie en het gerecht. Er wordt een verzoekschrift ingediend bij de onderzoeksrechter in Brugge "om de vrijgave van de telefoon te eisen", zegt de VRT in een persbericht. De inbeslagname van de telefoon is volgens de VRT "niet alleen flagrant in strijd met de wet op het bronnengeheim, ze schaadt ook het werk van de betrokken journalist". Op donderdag 17 november zond Terzake getapte telefoongesprekken uit het onderzoek naar de Kasteelmoord uit. Uit die opnames zou moeten blijken dat de familie van Stijn Saelens het Brugse gerecht probeerde te beïnvloeden. In het programma werd ook een vertrouwelijk gesprek tussen vader Saelens en zijn advocaat Jan Leysen uitgezonden. Het Gentse parket-generaal liet al weten dat er geen sprake was van strafbare feiten. Maandag bekende Peter Gyselbrecht, schoonbroer van Stijn Saelens, via een persmededeling aan Belga dat hij de telefoongesprekken doorspeelde aan de VRT. De zoon van André Gyselbrecht is ondertussen aangehouden voor het misbruik van zijn inzagerecht in het dossier. In datzelfde onderzoek naar perslekken werd nu dus ook Bart Aerts verhoord. Het parket geeft hierbij geen verdere commentaar.(Belga/RR)