De cultuursite van de openbare omroep, Cobra.be, was partner van het Festival van de Gelijkheid, een aan de SP.A verbonden festival dat later deze week plaatsvindt. De VRT zegt niet op de hoogte te zijn geweest van deze link en trekt zich terug als partner. Dat schrijft De Morgen.

In de Gentse vooruit heeft donderdag en vrijdag het Festival van de Gelijkheid plaats. Tijdens het SP.A-gerelateerde evenement worden interviews, lezingen en exposities georganiseerd. Heel wat boegbeelden van de socialistische partij komen spreken. Zo wordt onder meer Johan Vande Lanotte geïnterviewd door politicoloog Carl DeVos. Het festival geldt als voorprogramma van het SP.A-congres dat in het weekend plaatsvindt.

Ketnetband

Op de affiches en advertenties van het festival prijkten verschillende partners en zo ook Cobra.be. Volgens N-VA'er Wilfried Vandaele kan dit niet. "De openbare omroep mag geen partner zijn van een evenement dat reclame maakt voor één politieke partij", klink het. Zijn parlementaire vraag wordt vandaag in de commissie Media van het Vlaams Parlement behandeld.

Vandaele vergelijkt de situatie met de heisa die twee jaar geleden ontstond toen bleek dat de Ketnetband had opgetreden op een familiedag van N-VA. "De VRT oordeelde toen dat dat fout was omdat een aan de openbare omroep gelinkte groep nooit kan optreden op een evenement met een duidelijke politieke boodschap. Ik wil dat iedereen gelijk is voor de wet", zegt hij in de krant.

Inschattingsfout

Ondertussen heeft de VRT toegegeven een fout te hebben gemaakt en liet ze Cobra.be schrappen als partner. "Het was niet de bedoeling om SP.A te ondersteunen. We wisten namelijk niet dat het festival een partijpolitiek luik had", klinkt het. (AVE)

De cultuursite van de openbare omroep, Cobra.be, was partner van het Festival van de Gelijkheid, een aan de SP.A verbonden festival dat later deze week plaatsvindt. De VRT zegt niet op de hoogte te zijn geweest van deze link en trekt zich terug als partner. Dat schrijft De Morgen. In de Gentse vooruit heeft donderdag en vrijdag het Festival van de Gelijkheid plaats. Tijdens het SP.A-gerelateerde evenement worden interviews, lezingen en exposities georganiseerd. Heel wat boegbeelden van de socialistische partij komen spreken. Zo wordt onder meer Johan Vande Lanotte geïnterviewd door politicoloog Carl DeVos. Het festival geldt als voorprogramma van het SP.A-congres dat in het weekend plaatsvindt. Op de affiches en advertenties van het festival prijkten verschillende partners en zo ook Cobra.be. Volgens N-VA'er Wilfried Vandaele kan dit niet. "De openbare omroep mag geen partner zijn van een evenement dat reclame maakt voor één politieke partij", klink het. Zijn parlementaire vraag wordt vandaag in de commissie Media van het Vlaams Parlement behandeld.Vandaele vergelijkt de situatie met de heisa die twee jaar geleden ontstond toen bleek dat de Ketnetband had opgetreden op een familiedag van N-VA. "De VRT oordeelde toen dat dat fout was omdat een aan de openbare omroep gelinkte groep nooit kan optreden op een evenement met een duidelijke politieke boodschap. Ik wil dat iedereen gelijk is voor de wet", zegt hij in de krant. Ondertussen heeft de VRT toegegeven een fout te hebben gemaakt en liet ze Cobra.be schrappen als partner. "Het was niet de bedoeling om SP.A te ondersteunen. We wisten namelijk niet dat het festival een partijpolitiek luik had", klinkt het. (AVE)