De nieuwe beheersovereenkomst legt vast wat de financiering en opdracht is van de openbare omroep voor de komende vijf jaar.

"In de loop van 2012 komen er drie volwaardige netten. Eén, Canvas en Ketnet", zei Minister van Media Ingrid Lieten. Voor het derde net, Ketnet, zal een aanbod voor jongeren ontwikkeld worden. Voor dat nieuwe jongerenluik werd een traject afgesproken. Na 1 jaar, vanaf 1 september 2013, moet er twee à vier avonden per week, vanaf 20u, een jongerenaanbod zijn, werd achteraf vernomen.

Vlaams

Voorts moet de VRT extra aandacht schenken aan cultuur en diversiteit en meer inzetten op diepgravende journalistiek. De televisie moet minstens een kwart van het productiebudget besteden aan externe producties. De radio moet minstens een kwart van de zendtijd besteden aan Vlaamse muziekproducties. Bij Radio 2 is dat bijvoorbeeld 30 procent, bij Radio 1 15 procent.

De VRT krijgt ook meer middelen van de overheid. Vanaf 2012 zal de basisdotatie opgetrokken worden tot 293 miljoen euro, een stijging met 13 miljoen euro.

Slecht nieuws
"De nieuwe beheersovereenkomst is slecht nieuws voor de VMMa en de andere commerciële omroepen in Vlaanderen." Dat zegt Peter Quaghebeur, algemeen directeur van de Vlaamse Media Maatschappij (moederbedrijf van onder meer vtm en 2BE) in een reactie.

"De VRT heeft geen derde kanaal nodig, ze hebben al een marktaandeel van meer dan veertig procent", zegt Quaghebeur. VMMa heeft met JIM en vtmKzoom zelf twee zenders in huis voor kinderen en jongeren. (Belga/TE)

De nieuwe beheersovereenkomst legt vast wat de financiering en opdracht is van de openbare omroep voor de komende vijf jaar. "In de loop van 2012 komen er drie volwaardige netten. Eén, Canvas en Ketnet", zei Minister van Media Ingrid Lieten. Voor het derde net, Ketnet, zal een aanbod voor jongeren ontwikkeld worden. Voor dat nieuwe jongerenluik werd een traject afgesproken. Na 1 jaar, vanaf 1 september 2013, moet er twee à vier avonden per week, vanaf 20u, een jongerenaanbod zijn, werd achteraf vernomen.Vlaams Voorts moet de VRT extra aandacht schenken aan cultuur en diversiteit en meer inzetten op diepgravende journalistiek. De televisie moet minstens een kwart van het productiebudget besteden aan externe producties. De radio moet minstens een kwart van de zendtijd besteden aan Vlaamse muziekproducties. Bij Radio 2 is dat bijvoorbeeld 30 procent, bij Radio 1 15 procent. De VRT krijgt ook meer middelen van de overheid. Vanaf 2012 zal de basisdotatie opgetrokken worden tot 293 miljoen euro, een stijging met 13 miljoen euro.Slecht nieuws "De nieuwe beheersovereenkomst is slecht nieuws voor de VMMa en de andere commerciële omroepen in Vlaanderen." Dat zegt Peter Quaghebeur, algemeen directeur van de Vlaamse Media Maatschappij (moederbedrijf van onder meer vtm en 2BE) in een reactie. "De VRT heeft geen derde kanaal nodig, ze hebben al een marktaandeel van meer dan veertig procent", zegt Quaghebeur. VMMa heeft met JIM en vtmKzoom zelf twee zenders in huis voor kinderen en jongeren. (Belga/TE)