Om een nog onbekende reden kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met twee andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes en verwondde. Dat gebeurde rond 16.30 uur in de Vanderkinderestraat. De vrouw vluchtte vervolgens de bus uit en verschool zich in de buurt, waar ze nog een derde persoon aanviel. Ook die persoon raakte gewond.

De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) kon de vrouw overmeesteren, maar de agenten moesten daarbij gebruik maken van een vuurwapen. Noch de vrouw noch haar slachtoffers zijn zwaargewond.

Twee kogels

De vrouw die voor de mesaanval is opgepakt wordt door het parket omschreven als een 52-jarige van Filipijnse origine. Ze stond volgens het parket niet bekend bij de lokale politie, maar het is nog niet duidelijk of ze in andere politiezones of gerechtelijke arrondissementen wel bekend is. Dat meldt het Brusselse parket.

De vrouw wordt intussen nog steeds verzorgd in het ziekenhuis en kon nog niet verhoord worden. "Haar toestand is niet kritiek maar ze werd tweemaal geraakt door de politie, éénmaal in de arm en éénmaal in het bovenlichaam", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch: "Aangezien de dame de bevelen van de politie niet opvolgde, was de politie genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken om de dame te neutraliseren".

(Belga/JH/RR))

Om een nog onbekende reden kreeg de vrouw het in een bus van de MIVB aan de stok met twee andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes en verwondde. Dat gebeurde rond 16.30 uur in de Vanderkinderestraat. De vrouw vluchtte vervolgens de bus uit en verschool zich in de buurt, waar ze nog een derde persoon aanviel. Ook die persoon raakte gewond. De lokale politie van de zone Marlow (Ukkel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde) kon de vrouw overmeesteren, maar de agenten moesten daarbij gebruik maken van een vuurwapen. Noch de vrouw noch haar slachtoffers zijn zwaargewond. De vrouw die voor de mesaanval is opgepakt wordt door het parket omschreven als een 52-jarige van Filipijnse origine. Ze stond volgens het parket niet bekend bij de lokale politie, maar het is nog niet duidelijk of ze in andere politiezones of gerechtelijke arrondissementen wel bekend is. Dat meldt het Brusselse parket.De vrouw wordt intussen nog steeds verzorgd in het ziekenhuis en kon nog niet verhoord worden. "Haar toestand is niet kritiek maar ze werd tweemaal geraakt door de politie, éénmaal in de arm en éénmaal in het bovenlichaam", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch: "Aangezien de dame de bevelen van de politie niet opvolgde, was de politie genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken om de dame te neutraliseren". (Belga/JH/RR))