Nog voor het einde van het jaar zou Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS) de fakkel kunnen doorgeven aan zijn partijgenoot en voorzitter van het OCMW van Brussel Yvan Mayeur. Dat schrijven De Standaard en Le Soir.

Geruchten over een vervroegd vertrek van Thielemans circuleren al sinds de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. De flamboyante 'buumdroeger', die in 2000 François-Xavier de Donnea (MR) opvolgde, wordt binnenkort 69 jaar en achter hem staat een nieuwe PS-generatie in de hoofdstad te dringen: Yvan Mayeur, Philippe Close en Karine Lalieux.
"Van zodra hij stopt, zal ik hem uitnodigen om op het Brussels Summer Festival te komen zingen, maar voorlopig valt daar geen nieuws over te rapen", zegt Philippe Close, die in de hoofdstad schepen van Financiën en Toerisme is.

Een socialistische verkozene in Brussel zegt dat het scenario klaarligt: Freddy Thielemans doet zijn mandaat als burgemeester niet uit en geeft zijn sjerp door aan Mayeur. De datum waarop dat zou gebeuren, zou evenwel nog niet vastliggen. Volgens de twee kranten zou Thielemans van het einde van de politieke vakantie profiteren om het nieuws binnenkort bekend te maken. De eigenlijke wissel zou over drie maanden gebeuren.

De jongste lokale verkiezingen bevestigden de status van Thielemans als stemmenkanon voor de PS in Brussel-Stad. Hij haalde 6.391 voorkeurstemmen, tegenover 2.662 voor Yvan Mayeur, die daarmee het derde beste resultaat haalde op de PS-lijst (na Thielemans en Faouzia Hariche). De tweede populairste in Brussel was Joëlle Milquet (cdH), die 5.040 stemmen haalde. Maar haar partij werd uit de bestuurscoalitie gewipt ten voordele van de MR. (Belga/SD)

Nog voor het einde van het jaar zou Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS) de fakkel kunnen doorgeven aan zijn partijgenoot en voorzitter van het OCMW van Brussel Yvan Mayeur. Dat schrijven De Standaard en Le Soir. Geruchten over een vervroegd vertrek van Thielemans circuleren al sinds de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012. De flamboyante 'buumdroeger', die in 2000 François-Xavier de Donnea (MR) opvolgde, wordt binnenkort 69 jaar en achter hem staat een nieuwe PS-generatie in de hoofdstad te dringen: Yvan Mayeur, Philippe Close en Karine Lalieux. "Van zodra hij stopt, zal ik hem uitnodigen om op het Brussels Summer Festival te komen zingen, maar voorlopig valt daar geen nieuws over te rapen", zegt Philippe Close, die in de hoofdstad schepen van Financiën en Toerisme is.Een socialistische verkozene in Brussel zegt dat het scenario klaarligt: Freddy Thielemans doet zijn mandaat als burgemeester niet uit en geeft zijn sjerp door aan Mayeur. De datum waarop dat zou gebeuren, zou evenwel nog niet vastliggen. Volgens de twee kranten zou Thielemans van het einde van de politieke vakantie profiteren om het nieuws binnenkort bekend te maken. De eigenlijke wissel zou over drie maanden gebeuren. De jongste lokale verkiezingen bevestigden de status van Thielemans als stemmenkanon voor de PS in Brussel-Stad. Hij haalde 6.391 voorkeurstemmen, tegenover 2.662 voor Yvan Mayeur, die daarmee het derde beste resultaat haalde op de PS-lijst (na Thielemans en Faouzia Hariche). De tweede populairste in Brussel was Joëlle Milquet (cdH), die 5.040 stemmen haalde. Maar haar partij werd uit de bestuurscoalitie gewipt ten voordele van de MR. (Belga/SD)