Het wordt vrijdag over de koppen lopen in de luchthaven van Zaventem. Brussels Airport verwacht dan zowat 90.000 passagiers. Dat zou de drukste dag in de geschiedenis van de luchthaven worden. Ook het hele weekend zou met 253.000 bezoekers recordwaardig zijn.

De verklaring is dat vrijdag de start is van een 'wisselweekend'. Veel mensen vertrekken op vakantie (44.000), maar er komen er ook veel terug (46.000).

Ondanks de drukte is vroeger naar Zaventem afzakken niet nodig, zegt de uitbater van de luchthaven. Wie twee uur op voorhand komt, is altijd ruimschoots op tijd. 'Brussels Airport meet sinds het begin van de vakantie de gemiddelde doorlooptijden, waaruit blijkt dat passagiers er gemiddeld één uur over doen van aan de Brusselse Ring voor het controlepunt aan de A201 tot aan hun gate, paspoortcontrole inbegrepen', klinkt het. 'Op piekuren 's ochtends is dat 1 uur en 15 minuten.'

De meeste passagiers kiezen een zonnige bestemming, met Spanje en de Canarische eilanden dit jaar als topfavoriet. Bijna één op vijf (17 procent) gaat die kant uit. Ook Italië, Griekenland, Portugal en Zuid-Frankrijk zijn erg in trek. (BELGA/JVL)

Het wordt vrijdag over de koppen lopen in de luchthaven van Zaventem. Brussels Airport verwacht dan zowat 90.000 passagiers. Dat zou de drukste dag in de geschiedenis van de luchthaven worden. Ook het hele weekend zou met 253.000 bezoekers recordwaardig zijn.De verklaring is dat vrijdag de start is van een 'wisselweekend'. Veel mensen vertrekken op vakantie (44.000), maar er komen er ook veel terug (46.000). Ondanks de drukte is vroeger naar Zaventem afzakken niet nodig, zegt de uitbater van de luchthaven. Wie twee uur op voorhand komt, is altijd ruimschoots op tijd. 'Brussels Airport meet sinds het begin van de vakantie de gemiddelde doorlooptijden, waaruit blijkt dat passagiers er gemiddeld één uur over doen van aan de Brusselse Ring voor het controlepunt aan de A201 tot aan hun gate, paspoortcontrole inbegrepen', klinkt het. 'Op piekuren 's ochtends is dat 1 uur en 15 minuten.' De meeste passagiers kiezen een zonnige bestemming, met Spanje en de Canarische eilanden dit jaar als topfavoriet. Bijna één op vijf (17 procent) gaat die kant uit. Ook Italië, Griekenland, Portugal en Zuid-Frankrijk zijn erg in trek. (BELGA/JVL)