Vrijdag sneeuwt het in het hele land. Vanavond en vannacht worden buien voorspeld. In de Hoge Venen zou het sneeuwen. In de Ardennen schommelen de temperaturen rond 0 graden, in de rest van het land tussen de 1 en 4 graden.

De rest van de week wordt neerslag voorspeld. Woensdag kan dat volgens het KMI regen, stofhagel of soms smeltende sneeuw zijn. "Op de Ardense hoogten meestal sneeuw." Donderdag begint droog, maar 's avonds wordt smeltende sneeuw of sneeuw verwacht.


Vrijdagmorgen zou het zwaarbewolkt zijn en "valt er over heel het land sneeuw. Later blijft het in de Ardennen sneeuwen en gaat de neerslag elders over in smeltende sneeuw. In Hoog-België wordt de sneeuwlaag dus mogelijk meerdere centimeters dikker. De maxima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan de kust. De wind is matig tot soms vrij krachtig en draait van zuidwest naar noordwest," aldus het KMI.

Het weekend blijft overwegend droog met een wisselende bewolking. In de nacht van zaterdag op zondag komen er buien aanzetten vanaf de Noordzee. "In het centrum van het land valt dan winterse neerslag, in de Ardennen sneeuw." (SD)

Vrijdag sneeuwt het in het hele land. Vanavond en vannacht worden buien voorspeld. In de Hoge Venen zou het sneeuwen. In de Ardennen schommelen de temperaturen rond 0 graden, in de rest van het land tussen de 1 en 4 graden. De rest van de week wordt neerslag voorspeld. Woensdag kan dat volgens het KMI regen, stofhagel of soms smeltende sneeuw zijn. "Op de Ardense hoogten meestal sneeuw." Donderdag begint droog, maar 's avonds wordt smeltende sneeuw of sneeuw verwacht. Vrijdagmorgen zou het zwaarbewolkt zijn en "valt er over heel het land sneeuw. Later blijft het in de Ardennen sneeuwen en gaat de neerslag elders over in smeltende sneeuw. In Hoog-België wordt de sneeuwlaag dus mogelijk meerdere centimeters dikker. De maxima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan de kust. De wind is matig tot soms vrij krachtig en draait van zuidwest naar noordwest," aldus het KMI. Het weekend blijft overwegend droog met een wisselende bewolking. In de nacht van zaterdag op zondag komen er buien aanzetten vanaf de Noordzee. "In het centrum van het land valt dan winterse neerslag, in de Ardennen sneeuw." (SD)