De man legde volgens parketwoordvoerster Karlien Ververken gedeeltelijke bekentenissen af waaruit blijkt dat hij na een hoogoplopende discussie de hand heeft gehad in haar dood.

Geert V. zat eerder al in voorhechtenis op verdenking van de moord op zijn vriendin, maar werd uiteindelijk vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen.

De voorbije dagen werden in de Heulebeek in Moorsele (Wevelgem) echter verzaagde stoffelijke resten gevonden van de vrouw, die op 7 februari spoorloos was verdwenen. Dat gebeurde nadat op zondag 17 april bijna bij toeval een in textiel gewikkeld dijbeen van de vermoorde vrouw was ontdekt. Het gerecht organiseerde onmiddellijk grootschalige zoekacties. Dat leidde maandag en dinsdag tot de vondst van nog meer lichaamsdelen.

Vrijdag is in de woning van Geert V. en in het centrum van Moorsele een reconstructie gehouden. V. wandelde meermaals het dorp door of reed met zijn rolstoel. De reconstructie diende vooral om het tijdsgebruik van de man na te gaan.

Over de precieze doodsoorzaak van Caroline Vyncke wil het Kortrijkse parket voorlopig geen verder commentaar geven. Het lichaam van de vrouw is vrijgegeven voor de begrafenis. (Belga)

De man legde volgens parketwoordvoerster Karlien Ververken gedeeltelijke bekentenissen af waaruit blijkt dat hij na een hoogoplopende discussie de hand heeft gehad in haar dood. Geert V. zat eerder al in voorhechtenis op verdenking van de moord op zijn vriendin, maar werd uiteindelijk vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. De voorbije dagen werden in de Heulebeek in Moorsele (Wevelgem) echter verzaagde stoffelijke resten gevonden van de vrouw, die op 7 februari spoorloos was verdwenen. Dat gebeurde nadat op zondag 17 april bijna bij toeval een in textiel gewikkeld dijbeen van de vermoorde vrouw was ontdekt. Het gerecht organiseerde onmiddellijk grootschalige zoekacties. Dat leidde maandag en dinsdag tot de vondst van nog meer lichaamsdelen. Vrijdag is in de woning van Geert V. en in het centrum van Moorsele een reconstructie gehouden. V. wandelde meermaals het dorp door of reed met zijn rolstoel. De reconstructie diende vooral om het tijdsgebruik van de man na te gaan. Over de precieze doodsoorzaak van Caroline Vyncke wil het Kortrijkse parket voorlopig geen verder commentaar geven. Het lichaam van de vrouw is vrijgegeven voor de begrafenis. (Belga)