Gisteren zou op de algemene vergadering van Eandis gestemd worden over de instap van het Chinese State Grid. Zover kwam het uiteindelijk niet, want de bedrijfstop moest vaststellen dat twee opschortende voorwaarden voor de fusie niet voldaan waren: de Antwerpse intercommunale Imea kon geen aparte tarieven afdwingen van de VREG, en de Waalse gemeente Ellezelles wilde zich niet voor 2019 afsplitsen. Daarmee werd de fusie van de verschillende intercommunales geblokkeerd, die nodig was voor de instap van het Chinese overheidsbedrijf.

Na afloop van de algemene vergadering haalde CEO Walter Van den Bossche uit naar de Vlaamse regulator Vreg. De enige officiële communicatie van de regulator, aldus de topman, beperkte zich tot het persbericht dat donderdag werd verspreid. Een officieel standpunt van de VREG was er - ook na aandringen van Eandis - niet gekomen, aldus Van den Bossche. De VREG draagt bijgevolg toch enige verantwoordelijkheid, concludeert hij.

VREG-topman Van Craenenbroeck wil daar echter niet van weten. "De VREG treft geen schuld. We hebben gedaan wat we moesten doen. De schuld moet niet op ons worden geschoven".

Gisteren zou op de algemene vergadering van Eandis gestemd worden over de instap van het Chinese State Grid. Zover kwam het uiteindelijk niet, want de bedrijfstop moest vaststellen dat twee opschortende voorwaarden voor de fusie niet voldaan waren: de Antwerpse intercommunale Imea kon geen aparte tarieven afdwingen van de VREG, en de Waalse gemeente Ellezelles wilde zich niet voor 2019 afsplitsen. Daarmee werd de fusie van de verschillende intercommunales geblokkeerd, die nodig was voor de instap van het Chinese overheidsbedrijf.Na afloop van de algemene vergadering haalde CEO Walter Van den Bossche uit naar de Vlaamse regulator Vreg. De enige officiële communicatie van de regulator, aldus de topman, beperkte zich tot het persbericht dat donderdag werd verspreid. Een officieel standpunt van de VREG was er - ook na aandringen van Eandis - niet gekomen, aldus Van den Bossche. De VREG draagt bijgevolg toch enige verantwoordelijkheid, concludeert hij.VREG-topman Van Craenenbroeck wil daar echter niet van weten. "De VREG treft geen schuld. We hebben gedaan wat we moesten doen. De schuld moet niet op ons worden geschoven".