Dat melden de kranten van Mediahuis.

De Titan Run, die midden vorige maand werd georganiseerd, is een obstakelloop over vijf kilometer, met 16 hindernissen. Men kan ook 2 rondjes lopen en elke hindernis tweemaal passeren.

Daarbij moesten de deelnemers onder meer door de modder en door de Nete.

Daar, melden de kranten, is het waarschijnlijk fout gelopen, en zijn lopers besmet geraakt met leptospirose, de zogenaamde rattenziekte of modderkoorts. De drie zieke lopers vertonen inderdaad koorts.

Leptospirose is een bacteriële infectieziekte die voorkomt in de urine van knaagdieren -vooral ratten - en die zich via water en modder verspreidt. De infectie kan in extreme gevallen organen als lever, nieren en hersenen aantasten, met mogelijk fatale gevolgen.

De organisator van de Titan Run had van alle waterpartijen op het parcours stalen laten nemen voor onderzoek. De waterkwaliteit bleek telkens in orde.

(Belga/RR)

Dat melden de kranten van Mediahuis.De Titan Run, die midden vorige maand werd georganiseerd, is een obstakelloop over vijf kilometer, met 16 hindernissen. Men kan ook 2 rondjes lopen en elke hindernis tweemaal passeren.Daarbij moesten de deelnemers onder meer door de modder en door de Nete. Daar, melden de kranten, is het waarschijnlijk fout gelopen, en zijn lopers besmet geraakt met leptospirose, de zogenaamde rattenziekte of modderkoorts. De drie zieke lopers vertonen inderdaad koorts.Leptospirose is een bacteriële infectieziekte die voorkomt in de urine van knaagdieren -vooral ratten - en die zich via water en modder verspreidt. De infectie kan in extreme gevallen organen als lever, nieren en hersenen aantasten, met mogelijk fatale gevolgen. De organisator van de Titan Run had van alle waterpartijen op het parcours stalen laten nemen voor onderzoek. De waterkwaliteit bleek telkens in orde. (Belga/RR)