De man kon opgepakt worden door informatie die de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft doorgespeeld aan de Britse autoriteiten, aldus het parket. Het gaat om een man met de Ierse nationaliteit, klinkt het nog.

De Britse media meldden eerder dat de man een Noord-Ier was, die omwille van andere zaken werd gearresteerd toen hij met zijn vrachtwagen ontscheepte van een ferry die uit Frankrijk kwam. Volgens berichten in Ierse media gaf hij toe meerdere dagen in Frankrijk te hebben vertoefd.

De politie van het Engelse Essex, die het onderzoek voert naar de 39 lijken in de koelwagen, was in hem geïnteresseerd in verband met de bewegingen die de container heeft gemaakt, verluidde in de Britse pers. De container verhuisde vanuit Zeebrugge naar Engeland.

De chauffeur die de koelwagen van Zeebrugge naar Essex bracht, werd woensdag al opgepakt nadat hij de hulpdiensten verwittigde over de lijken in zijn vrachtwagen. Hij wordt onder meer beschuldigd van 39 gevallen van doodslag en moet maandag voor de rechter verschijnen.

Vrij op borg

Drie mensen die in Engeland zijn aangehouden in verband met de vondst van de 39 lijken, zijn op borg vrijgelaten. Dat heeft Sky News bericht en werd door de Britse politie bevestigd.

Het gaat om een echtpaar uit Warrington in Cheshire en een 48-jarige Noord-Ier die vrijdag waren gearresteerd op verdenking van doodslag en samenzwering voor mensensmokkel.

Het stel is een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw. Zij was de laatste bekende eigenaar van de Scania-trekker die in de haven van Purfleet de koelwagen had opgehaald die vanuit Zeebrugge was verscheept. Zij hebben hun onschuld staande gehouden en gezegd de in Bulgarije geregistreerde vrachtwagen vorig jaar te hebben verkocht. Zij zijn vrij op borg tot 11 november.

De Noord-Ier was gearresteerd op de Londens luchthaven Stansted. Hij is tot 13 november vrij op borg.

De man kon opgepakt worden door informatie die de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft doorgespeeld aan de Britse autoriteiten, aldus het parket. Het gaat om een man met de Ierse nationaliteit, klinkt het nog. De Britse media meldden eerder dat de man een Noord-Ier was, die omwille van andere zaken werd gearresteerd toen hij met zijn vrachtwagen ontscheepte van een ferry die uit Frankrijk kwam. Volgens berichten in Ierse media gaf hij toe meerdere dagen in Frankrijk te hebben vertoefd. De politie van het Engelse Essex, die het onderzoek voert naar de 39 lijken in de koelwagen, was in hem geïnteresseerd in verband met de bewegingen die de container heeft gemaakt, verluidde in de Britse pers. De container verhuisde vanuit Zeebrugge naar Engeland. De chauffeur die de koelwagen van Zeebrugge naar Essex bracht, werd woensdag al opgepakt nadat hij de hulpdiensten verwittigde over de lijken in zijn vrachtwagen. Hij wordt onder meer beschuldigd van 39 gevallen van doodslag en moet maandag voor de rechter verschijnen. Vrij op borgDrie mensen die in Engeland zijn aangehouden in verband met de vondst van de 39 lijken, zijn op borg vrijgelaten. Dat heeft Sky News bericht en werd door de Britse politie bevestigd.Het gaat om een echtpaar uit Warrington in Cheshire en een 48-jarige Noord-Ier die vrijdag waren gearresteerd op verdenking van doodslag en samenzwering voor mensensmokkel. Het stel is een 38-jarige man en een 38-jarige vrouw. Zij was de laatste bekende eigenaar van de Scania-trekker die in de haven van Purfleet de koelwagen had opgehaald die vanuit Zeebrugge was verscheept. Zij hebben hun onschuld staande gehouden en gezegd de in Bulgarije geregistreerde vrachtwagen vorig jaar te hebben verkocht. Zij zijn vrij op borg tot 11 november. De Noord-Ier was gearresteerd op de Londens luchthaven Stansted. Hij is tot 13 november vrij op borg.