Fortis-voorzitter Maurice Lippens was perfect op de hoogte van de plannen voor een kapitaalverhoging. Dat zegt ex-CEO Jean-Paul Votron aan De Tijd en VTM NIEUWS.

Lippens stelde vorige week dat hij als niet-uitvoerend voorzitter van Fortis "slechts deels geïnformeerd was over de gang van zaken" rond de kapitaalverhoging van Fortis. Dat verklaarde volgens hem het hemelsbrede verschil tussen zijn ongeruste mail naar Votron in de nacht van 25 op 26 juni 2008 en zijn verklaringen in het tv-programma "Terzake" 's anderendaags.

Votron: 'Lippens was perfect op de hoogte'

"Ik ben in de loop van de dag gerustgesteld door de leden van het management", zei Lippens ook. Maar volgens Votron was Lippens al enkele weken perfect op de hoogte van de plannen.

"We (Jean-Paul Votron en Gilbert Mittler, red.) hebben op 6 juni voor het eerst met Maurice Lippens gepraat over het feit dat Fortis mogelijk rekening moest houden met een kapitaalverhoging", stelt Votron.

"Eén week later, rond 12-13 juni, hebben we voor het eerst concretere voorstellen op tafel gelegd." De ex-CEO voegt nog toe dat hij de raad van bestuur en zijn voorzitter geïnformeerd heeft "zoals ik moest als CEO".

Lippens: 'Natuurlijk was ik op de hoogte'

Lippens ontkent de uitlatingen van Votron niet. "Natuurlijk was ik op de hoogte! Het zou eraan mankeren.", reageert hij. "Maar op het moment dat de plannen voor de kapitaalverhoging in de allerlaatste rechte lijn zaten, heb ik een mail verstuurd om informatie te vragen. Ik was toen heel ongerust." Lippens zegt nadien gerustgesteld te zijn na een aantal telefoongesprekken. (Belga/EE)

Fortis-voorzitter Maurice Lippens was perfect op de hoogte van de plannen voor een kapitaalverhoging. Dat zegt ex-CEO Jean-Paul Votron aan De Tijd en VTM NIEUWS. Lippens stelde vorige week dat hij als niet-uitvoerend voorzitter van Fortis "slechts deels geïnformeerd was over de gang van zaken" rond de kapitaalverhoging van Fortis. Dat verklaarde volgens hem het hemelsbrede verschil tussen zijn ongeruste mail naar Votron in de nacht van 25 op 26 juni 2008 en zijn verklaringen in het tv-programma "Terzake" 's anderendaags. Votron: 'Lippens was perfect op de hoogte'"Ik ben in de loop van de dag gerustgesteld door de leden van het management", zei Lippens ook. Maar volgens Votron was Lippens al enkele weken perfect op de hoogte van de plannen. "We (Jean-Paul Votron en Gilbert Mittler, red.) hebben op 6 juni voor het eerst met Maurice Lippens gepraat over het feit dat Fortis mogelijk rekening moest houden met een kapitaalverhoging", stelt Votron. "Eén week later, rond 12-13 juni, hebben we voor het eerst concretere voorstellen op tafel gelegd." De ex-CEO voegt nog toe dat hij de raad van bestuur en zijn voorzitter geïnformeerd heeft "zoals ik moest als CEO".Lippens: 'Natuurlijk was ik op de hoogte' Lippens ontkent de uitlatingen van Votron niet. "Natuurlijk was ik op de hoogte! Het zou eraan mankeren.", reageert hij. "Maar op het moment dat de plannen voor de kapitaalverhoging in de allerlaatste rechte lijn zaten, heb ik een mail verstuurd om informatie te vragen. Ik was toen heel ongerust." Lippens zegt nadien gerustgesteld te zijn na een aantal telefoongesprekken. (Belga/EE)