Eén kandidaat, de voormalige brexitminister Dominic Raab, valt af.

De Britse Conservatieven zijn op zoek naar een nieuwe partijleider en premier, nu Theresa May het voor bekeken houdt. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is topfavoriet. In de eerste stemronde kon hij vorige week 114 van de 313 Tories in het Lagerhuis overtuigen. Vandaag/dinsdag kreeg hij de steun van 126 collega's. Johnson nam het op tegen negen andere Conservatieve partijtoppers, voornamelijk ministers of oud-ministers. Daar blijven er nu nog vier van over. Ex-brexitminister Dominic Raab haalde dinsdag niet de vereiste 33 stemmen.

Vorige week vielen drie kandidaten af en stapte een vierde uit de race. De opvallendste overblijver is misschien wel Rory Stewart. De minister van Ontwikkelingszaken kon vorige week maar 19 collega's overtuigen en schiet nu door naar 37, waarmee hij van plaats 7 naar plaats 4 opschuift.

Stewart is de enige van het pak die geen harde brexit wil, en het echtscheidingsakkoord dat Theresa May had onderhandeld wil behouden. Daarnaast pleit hij ook voor het behoud van de douane-unie.

De vijf kandidaat-premiers gaan vanavond/dinsdagavond nog in debat bij de BBC. Morgen/woensdag volgt een derde stemronde. De kandidaat met het laagste aantal stemmen valt dan af. Momenteel is dat minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid.

Eén kandidaat, de voormalige brexitminister Dominic Raab, valt af.De Britse Conservatieven zijn op zoek naar een nieuwe partijleider en premier, nu Theresa May het voor bekeken houdt. Voormalig minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is topfavoriet. In de eerste stemronde kon hij vorige week 114 van de 313 Tories in het Lagerhuis overtuigen. Vandaag/dinsdag kreeg hij de steun van 126 collega's. Johnson nam het op tegen negen andere Conservatieve partijtoppers, voornamelijk ministers of oud-ministers. Daar blijven er nu nog vier van over. Ex-brexitminister Dominic Raab haalde dinsdag niet de vereiste 33 stemmen. Vorige week vielen drie kandidaten af en stapte een vierde uit de race. De opvallendste overblijver is misschien wel Rory Stewart. De minister van Ontwikkelingszaken kon vorige week maar 19 collega's overtuigen en schiet nu door naar 37, waarmee hij van plaats 7 naar plaats 4 opschuift. Stewart is de enige van het pak die geen harde brexit wil, en het echtscheidingsakkoord dat Theresa May had onderhandeld wil behouden. Daarnaast pleit hij ook voor het behoud van de douane-unie. De vijf kandidaat-premiers gaan vanavond/dinsdagavond nog in debat bij de BBC. Morgen/woensdag volgt een derde stemronde. De kandidaat met het laagste aantal stemmen valt dan af. Momenteel is dat minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid.