In Zoersel liet de voorzitter van een stembureau in het begin alle stemmen in "testmodus" registreren, waardoor die stemmen ongeldig waren. Kiezers moeten hun stemmen er niet opnieuw uitbrengen, maar de stemmen moeten op het hoofdbureau wel opnieuw ingebracht worden.

"Bij iedere verkiezing moeten stemmen herteld worden", zegt Guido Decoster, administrateur-generaal van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur. "Zolang het op niet te veel plaatsen gebeurt, zijn er geen problemen.

170 ernstige technische incidenten, 600 oproepen

Er zijn in totaal 6.163 stembureaus. In iets meer dan de helft van de bureaus (3.138) wordt met het nieuwe digitale systeem gestemd, in 3.025 bureaus gebeurt dat met potlood en papier.

In totaal zijn er bijna 170 "ernstige" technische incidenten geweest in de stembureaus in Vlaanderen. Die stembureaus lagen gedurende een tijdje stil. Dat zegt Decoster.

In Zoersel liet de voorzitter van een stembureau in het begin alle stemmen in "testmodus" registreren, waardoor die stemmen ongeldig waren. Kiezers moeten hun stemmen er niet opnieuw uitbrengen, maar de stemmen moeten op het hoofdbureau wel opnieuw ingebracht worden. "Bij iedere verkiezing moeten stemmen herteld worden", zegt Guido Decoster, administrateur-generaal van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur. "Zolang het op niet te veel plaatsen gebeurt, zijn er geen problemen.170 ernstige technische incidenten, 600 oproepen Er zijn in totaal 6.163 stembureaus. In iets meer dan de helft van de bureaus (3.138) wordt met het nieuwe digitale systeem gestemd, in 3.025 bureaus gebeurt dat met potlood en papier. In totaal zijn er bijna 170 "ernstige" technische incidenten geweest in de stembureaus in Vlaanderen. Die stembureaus lagen gedurende een tijdje stil. Dat zegt Decoster.