Dat is bekendgemaakt door de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.

Gert Cockx wordt volgens het parket verdacht van private omkoping en misbruik van vennootschapsgoederen, zijn echtgenote, die samen met hem was opgepakt, enkel van dat laatste. Het echtpaar zou geld van de vakbond hebben gebruikt voor privédoeleinden.

Het onderzoek, dat in handen is van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC), leidde vorige week al tot huiszoekingen bij Cockx thuis en in de kantoren van NSPV. De vakbond liet weten dat Cockx voorlopig gewoon aanblijft als voorzitter, in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.

'Stammenoorlog'

Het Laatste Nieuws, dat als eerste over de huiszoeking berichtte, schreef dat Cockx ervan verdacht wordt tienduizenden euro's verduisterd te hebben " na een bestelling van jasjes en petjes met het nieuwe logo van het NSPV".

Volgens Cockx, die in de krant zelf uitleg gaf, gaat het om een dispuut met zijn voorganger Philippe Vanhamme, "met wie ik jarenlang een bittere strijd heb uitgevochten." Vanhamme bevestigt dat hij klacht heeft neergelegd.

Cockx voelt zich, zei hij in Het Laatste Nieuws, en vooraleer hij werd gearresteerd, "uiterst gerust in deze affaire". "Ik heb mezelf niets te verwijten. Dit is een spijtig rondje moddergooien. Een oude stammenoorlog. Zeer droef."

(Belga/RR)

Dat is bekendgemaakt door de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.Gert Cockx wordt volgens het parket verdacht van private omkoping en misbruik van vennootschapsgoederen, zijn echtgenote, die samen met hem was opgepakt, enkel van dat laatste. Het echtpaar zou geld van de vakbond hebben gebruikt voor privédoeleinden.Het onderzoek, dat in handen is van de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC), leidde vorige week al tot huiszoekingen bij Cockx thuis en in de kantoren van NSPV. De vakbond liet weten dat Cockx voorlopig gewoon aanblijft als voorzitter, in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.Het Laatste Nieuws, dat als eerste over de huiszoeking berichtte, schreef dat Cockx ervan verdacht wordt tienduizenden euro's verduisterd te hebben " na een bestelling van jasjes en petjes met het nieuwe logo van het NSPV".Volgens Cockx, die in de krant zelf uitleg gaf, gaat het om een dispuut met zijn voorganger Philippe Vanhamme, "met wie ik jarenlang een bittere strijd heb uitgevochten." Vanhamme bevestigt dat hij klacht heeft neergelegd. Cockx voelt zich, zei hij in Het Laatste Nieuws, en vooraleer hij werd gearresteerd, "uiterst gerust in deze affaire". "Ik heb mezelf niets te verwijten. Dit is een spijtig rondje moddergooien. Een oude stammenoorlog. Zeer droef."(Belga/RR)