De Democratische senator van Minnesota Amy Klobuchar doet niet langer een gooi naar het presidentschap. Dat melden de Amerikaanse media. Ze had in de eerste vier voorverkiezingen maar zeven afgevaardigden verzameld.

Met ook Pete Buttigieg die in de nacht van zondag op maandag uit de race stapte, blijven er aan Democratische kant nog vijf kandidaten over: Bernie Sanders, Joe Biden, Elizabeth Warren, Michael Bloomberg en Tulsi Gabbard. Die laatste heeft nog geen enkele kiesman verzameld, maar heeft zich nog niet officieel teruggetrokken als kandidaat.

Volgens de Amerikaanse media zal Klobuchar tijdens een rally in Dallas van Joe Biden officieel aankondigen dat ze geen kandidaat meer is en ook meteen haar steun uitspreken voor Biden. Ook Pete Buttigieg, die eerder op de dag zijn terugtrekking aankondigde, zou trouwens zijn steun voor Biden uitspreken.

Klobuchar is net als Biden een meer gematigde kandidaat. Ze bouwde haar campagne op rond haar afkomst uit de "Midwest" en maakte zich hard dat de Democraten Donald Trump enkel kunnen verslaan met een kandidaat die misnoegde kiezers uit staten als Michigan en Wisconsin kan overtuigen. Ze grapte vaak dat ze een blauwe muur (de kleur van de Democraten) zou bouwen rond de Midwest en Trump daarvoor zou laten betalen.

Haar parcours verliep tijdens de eerste voorverkiezingen echter maar hobbelig. Ze eindigde vijfde in Iowa, een staat in de Midwest waar ze heel hard op had ingezet, en zesde in zowel Nevada als South Carolina. Het hoogtepunt van haar campagne was het debat in New Hampshire midden vorige maand, waar ze een sterke prestatie neerzette die haar een derde plaats opleverde bij de voorverkiezing op 11 februari.

De Democratische senator van Minnesota Amy Klobuchar doet niet langer een gooi naar het presidentschap. Dat melden de Amerikaanse media. Ze had in de eerste vier voorverkiezingen maar zeven afgevaardigden verzameld.Met ook Pete Buttigieg die in de nacht van zondag op maandag uit de race stapte, blijven er aan Democratische kant nog vijf kandidaten over: Bernie Sanders, Joe Biden, Elizabeth Warren, Michael Bloomberg en Tulsi Gabbard. Die laatste heeft nog geen enkele kiesman verzameld, maar heeft zich nog niet officieel teruggetrokken als kandidaat. Volgens de Amerikaanse media zal Klobuchar tijdens een rally in Dallas van Joe Biden officieel aankondigen dat ze geen kandidaat meer is en ook meteen haar steun uitspreken voor Biden. Ook Pete Buttigieg, die eerder op de dag zijn terugtrekking aankondigde, zou trouwens zijn steun voor Biden uitspreken. Klobuchar is net als Biden een meer gematigde kandidaat. Ze bouwde haar campagne op rond haar afkomst uit de "Midwest" en maakte zich hard dat de Democraten Donald Trump enkel kunnen verslaan met een kandidaat die misnoegde kiezers uit staten als Michigan en Wisconsin kan overtuigen. Ze grapte vaak dat ze een blauwe muur (de kleur van de Democraten) zou bouwen rond de Midwest en Trump daarvoor zou laten betalen.Haar parcours verliep tijdens de eerste voorverkiezingen echter maar hobbelig. Ze eindigde vijfde in Iowa, een staat in de Midwest waar ze heel hard op had ingezet, en zesde in zowel Nevada als South Carolina. Het hoogtepunt van haar campagne was het debat in New Hampshire midden vorige maand, waar ze een sterke prestatie neerzette die haar een derde plaats opleverde bij de voorverkiezing op 11 februari.