Het kernkabinet heeft beslist om een werkgroep zich te laten buigen over het voorstel van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette over de verloning van overheidsmanagers.

De minister werd ook gevraagd een vergelijking te maken over de situatie bij overheidsbedrijven die blootgesteld zijn aan concurrentie. Dat heeft vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) na afloop van de ministerraad verklaard.

De liberale vicepremier benadrukte het belang van soberheid, maar ook de nood aan realisme. De betrokken ondernemingen moeten in staat blijven mensen aan te werven en het kan ook niet dat personeelsleden onderaan de ladder meer verdienen dan de baas, luidde het.

Het is voor Van Quickenborne van belang dat rekening wordt gehouden met overheidsbedrijven die blootgesteld zijn aan concurrentie. Die bemerking maakte cdH-vicepremier Joëlle Milquet ook al voor aanvang van het kernkabinet. Zo zou bijvoorbeeld het loon van de topman van Belgacom de helft bedragen dan dat van zijn collega bij concurrent Voo, terwijl Belgacom wel een pak groter is.

De vicepremier waarschuwde ervoor niet te vervallen in mooi principes die nefaste gevolgen op het terrein met zich meebrengen. Het resultaat zal niet zwart of wit zijn, maar ergens tussenin liggen, luidde het. (Belga/INM)

Het kernkabinet heeft beslist om een werkgroep zich te laten buigen over het voorstel van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette over de verloning van overheidsmanagers. De minister werd ook gevraagd een vergelijking te maken over de situatie bij overheidsbedrijven die blootgesteld zijn aan concurrentie. Dat heeft vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open VLD) na afloop van de ministerraad verklaard. De liberale vicepremier benadrukte het belang van soberheid, maar ook de nood aan realisme. De betrokken ondernemingen moeten in staat blijven mensen aan te werven en het kan ook niet dat personeelsleden onderaan de ladder meer verdienen dan de baas, luidde het. Het is voor Van Quickenborne van belang dat rekening wordt gehouden met overheidsbedrijven die blootgesteld zijn aan concurrentie. Die bemerking maakte cdH-vicepremier Joëlle Milquet ook al voor aanvang van het kernkabinet. Zo zou bijvoorbeeld het loon van de topman van Belgacom de helft bedragen dan dat van zijn collega bij concurrent Voo, terwijl Belgacom wel een pak groter is. De vicepremier waarschuwde ervoor niet te vervallen in mooi principes die nefaste gevolgen op het terrein met zich meebrengen. Het resultaat zal niet zwart of wit zijn, maar ergens tussenin liggen, luidde het. (Belga/INM)