Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Na de verijdelde aanslag op de Thalys tussen Brussel en Parijs vorige zomer kondigde Jacqueline Galant aan dat ze toegangspoortjes wilde installeren in onze treinstations. In februari van dit jaar maakte de politica dat bericht concreet. Ze vroeg de regering 58,5 miljoen euro vrij te maken voor de veiligheidsmaatregel. Met dat geld zouden 295 toegangspoortjes en 257 bagagescanners worden geïnstalleerd.

Haar opvolger en partijgenoot François Bellot denkt, blijkt uit een antwoord op een parlementaire vraag, helemaal anders over de veiligheidskwestie in treinstations. Hij ziet voorlopig zelfs af van de controlepoortjes en onderzoekt andere mogelijke maatregelen. "Het is evident dat de toegangspoortjes personen met slechte bedoelingen niet zullen tegenhouden", zegt hij. Ze kunnen, voegt hij toe, gewoon een biljet kopen om de poortjes te passeren.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. Na de verijdelde aanslag op de Thalys tussen Brussel en Parijs vorige zomer kondigde Jacqueline Galant aan dat ze toegangspoortjes wilde installeren in onze treinstations. In februari van dit jaar maakte de politica dat bericht concreet. Ze vroeg de regering 58,5 miljoen euro vrij te maken voor de veiligheidsmaatregel. Met dat geld zouden 295 toegangspoortjes en 257 bagagescanners worden geïnstalleerd. Haar opvolger en partijgenoot François Bellot denkt, blijkt uit een antwoord op een parlementaire vraag, helemaal anders over de veiligheidskwestie in treinstations. Hij ziet voorlopig zelfs af van de controlepoortjes en onderzoekt andere mogelijke maatregelen. "Het is evident dat de toegangspoortjes personen met slechte bedoelingen niet zullen tegenhouden", zegt hij. Ze kunnen, voegt hij toe, gewoon een biljet kopen om de poortjes te passeren. (Belga/RR)