Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel Hoofdstad/Elsene. 'We hebben meteen een disciplinair onderzoek geopend en de man is geschorst', zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

Volgens het federaal parket gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar illegale handel in vuurwapens, onder leiding van een Brusselse onderzoeksrechter. Speurders van de federale gerechtelijke politie vielen dinsdag binnen op 16 plaatsen in Watermaal-Bosvoorde, Waterloo, Eigenbrakel, Kasteelbrakel, Laken, Oudergem, Lasne, Aat, Verviers en Tubeke. Het ging onder meer om huiszoekingen in privé-woningen maar ook in een wapenhandel en in een politiecommissariaat.

'Er werden talrijke handwapens, lange vuurwapens en automatische wapens aangetroffen, en ook granaten', zegt het federaal parket. 'In totaal werden er 374 wapens in beslag genomen voor onderzoek, naast 400 kilo munitie en twaalf voertuigen waaronder meerdere luxevoertuigen. Wapendeskundigen hebben de onderzoekers bijgestaan om de verschillende types aangetroffen wapens gemakkelijker te kunnen identificeren.'

Bij de huiszoekingen pakten de speurders ook tien personen op, wapenverzamelaars en twee wapenhandelaars maar ook een politiecommissaris.

'Vijf van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter', aldus nog het federaal parket dat voorlopig geen verdere informatie geeft.

Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de politie Brussel Hoofdstad/Elsene. 'We hebben meteen een disciplinair onderzoek geopend en de man is geschorst', zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. Volgens het federaal parket gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar illegale handel in vuurwapens, onder leiding van een Brusselse onderzoeksrechter. Speurders van de federale gerechtelijke politie vielen dinsdag binnen op 16 plaatsen in Watermaal-Bosvoorde, Waterloo, Eigenbrakel, Kasteelbrakel, Laken, Oudergem, Lasne, Aat, Verviers en Tubeke. Het ging onder meer om huiszoekingen in privé-woningen maar ook in een wapenhandel en in een politiecommissariaat. 'Er werden talrijke handwapens, lange vuurwapens en automatische wapens aangetroffen, en ook granaten', zegt het federaal parket. 'In totaal werden er 374 wapens in beslag genomen voor onderzoek, naast 400 kilo munitie en twaalf voertuigen waaronder meerdere luxevoertuigen. Wapendeskundigen hebben de onderzoekers bijgestaan om de verschillende types aangetroffen wapens gemakkelijker te kunnen identificeren.'Bij de huiszoekingen pakten de speurders ook tien personen op, wapenverzamelaars en twee wapenhandelaars maar ook een politiecommissaris. 'Vijf van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter', aldus nog het federaal parket dat voorlopig geen verdere informatie geeft.