Voor het eerst zijn de vrouwen in de meerderheid bij de parketten en bij de rechtbanken: het gaat om 56 procent van de parketmagistraten en 57 procent van de rechters in eerste aanleg. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Justitie, zo berichten Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.

Bovendien wijst alles erop dat het vrouwelijke overwicht nog zal toenemen. Want zowel aan de KU Leuven als aan de UGent is 60 procent van de rechtenstudenten vrouw. De kranten plaatsen wel een belangrijke kanttekening bij de cijfers: bij de hoven van beroep, Cassatie en de parketten-generaal zijn mannen duidelijk nog in de meerderheid. (Belga/WB)

Voor het eerst zijn de vrouwen in de meerderheid bij de parketten en bij de rechtbanken: het gaat om 56 procent van de parketmagistraten en 57 procent van de rechters in eerste aanleg. Dat blijkt uit de recentste cijfers van Justitie, zo berichten Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Bovendien wijst alles erop dat het vrouwelijke overwicht nog zal toenemen. Want zowel aan de KU Leuven als aan de UGent is 60 procent van de rechtenstudenten vrouw. De kranten plaatsen wel een belangrijke kanttekening bij de cijfers: bij de hoven van beroep, Cassatie en de parketten-generaal zijn mannen duidelijk nog in de meerderheid. (Belga/WB)