Bij bpost zijn de voorbije maanden voor 80.000 euro maaltijdcheques spoorloos verdwenen. Heel wat middenstanders kregen daardoor het geld niet waarop ze recht hebben. De ombudsdienst voor de postsector heeft de politie ingelicht, zo staat vrijdag in De Standaard.

De maaltijdcheques verdwijnen telkens nadat ze door de handelaars voor terugbetaling verstuurd worden naar de uitgevers via de post.

Ombudsvrouw Truus Lostrie ontving de jongste maanden opvallend veel klachten over verdwenen eco- en maaltijdcheques. "Ze vertegenwoordigen intussen al zo'n waarde van 80.000 euro. Maar dat is wellicht een onderschatting. We zijn ervan overtuigd dat het om veel meer gaat, want niet elke gedupeerde handelaar klopt bij ons aan."

Of het om een georganiseerd systeem gaat waarbij de cheques telkens op dezelfde plek verdwijnen - wat erop kan wijzen dat er een vaste groep achter zit - is nog niet uitgemaakt. Het is ook niet duidelijk of het verdwijnen van de maaltijdcheques aan het personeel van bpost kan worden toegeschreven. Feit is wel dat het fenomeen, dat begon in november vorig jaar, toeneemt.

De ondernemersorganisatie Unizo roept de handelaars op tot grote waakzaamheid. (Belga)

Bij bpost zijn de voorbije maanden voor 80.000 euro maaltijdcheques spoorloos verdwenen. Heel wat middenstanders kregen daardoor het geld niet waarop ze recht hebben. De ombudsdienst voor de postsector heeft de politie ingelicht, zo staat vrijdag in De Standaard. De maaltijdcheques verdwijnen telkens nadat ze door de handelaars voor terugbetaling verstuurd worden naar de uitgevers via de post. Ombudsvrouw Truus Lostrie ontving de jongste maanden opvallend veel klachten over verdwenen eco- en maaltijdcheques. "Ze vertegenwoordigen intussen al zo'n waarde van 80.000 euro. Maar dat is wellicht een onderschatting. We zijn ervan overtuigd dat het om veel meer gaat, want niet elke gedupeerde handelaar klopt bij ons aan." Of het om een georganiseerd systeem gaat waarbij de cheques telkens op dezelfde plek verdwijnen - wat erop kan wijzen dat er een vaste groep achter zit - is nog niet uitgemaakt. Het is ook niet duidelijk of het verdwijnen van de maaltijdcheques aan het personeel van bpost kan worden toegeschreven. Feit is wel dat het fenomeen, dat begon in november vorig jaar, toeneemt. De ondernemersorganisatie Unizo roept de handelaars op tot grote waakzaamheid. (Belga)