Eén van de vrachtwagens die in de file stond na het ongeval op de Buitenring vervoerde waterstofperoxide en die is beginnen lekken. Op bevel van de brandweer is daarom een veiligheidsperimeter ingesteld en werd de hele Brusselse Ring afgesloten. De E40 was korte tijd afgesloten maar volgens Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum is gebleken dat het om een lage concentratie van de stof gaat en is het gevaar beperkter dan eerst werd gevreesd.

Bij het ongeval op de Brusselse Buitenring donderdagvoormiddag waren vier vrachtwagens en een bus van het ministerie van Defensie betrokken. Acht personen raakten gewond. Zes van hen zaten in de bus en raakten slechts lichtgewond. Twee vrachtwagenchauffeurs raakten zwaargewond. Eén van hen zit nog steeds geklemd in zijn stuurcabine en verkeert in kritieke toestand. Door het ongeval, dat zich voordeed in de staart van een kijkfile, is de Brusselse Buitenring volledig versperd. (Belga/TE)

Eén van de vrachtwagens die in de file stond na het ongeval op de Buitenring vervoerde waterstofperoxide en die is beginnen lekken. Op bevel van de brandweer is daarom een veiligheidsperimeter ingesteld en werd de hele Brusselse Ring afgesloten. De E40 was korte tijd afgesloten maar volgens Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum is gebleken dat het om een lage concentratie van de stof gaat en is het gevaar beperkter dan eerst werd gevreesd.Bij het ongeval op de Brusselse Buitenring donderdagvoormiddag waren vier vrachtwagens en een bus van het ministerie van Defensie betrokken. Acht personen raakten gewond. Zes van hen zaten in de bus en raakten slechts lichtgewond. Twee vrachtwagenchauffeurs raakten zwaargewond. Eén van hen zit nog steeds geklemd in zijn stuurcabine en verkeert in kritieke toestand. Door het ongeval, dat zich voordeed in de staart van een kijkfile, is de Brusselse Buitenring volledig versperd. (Belga/TE)