‘Volgende premier is nog niet aan de orde’ (Kris Peeters)

Kris Peeters (CD&V) © Belga

‘Ik ben niet bezig met het premierschap’, reageert Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) op de uitspraken van Bart De Wever. ‘Eerst moet er nog hard gewerkt worden’, aldus Peeters.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is niet bezig met het premierschap. Zo heeft hij gereageerd vanuit China op verklaringen van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Bart De Wever had gezegd dat hij niet begreep waarom CD&V, de partij van Peeters, bij de verkiezingen van volgend jaar geen kandidaat-premier naar voren schoof. Peeters, het boegbeeld van CD&V, wil liever Vlaams minister-president worden. De Wever zei dat hij een economische herstelregering onder leiding van Peeters “geen slecht idee” zou vinden.

We zijn goed bezig in Vlaanderen, ook de Chinese bedrijven zien dat

Kris Peeters (CDu0026amp;V)

Peeters, momenteel in China, herhaalt dat hij wil doorregeren en hij niet bezig is met het premierschap. “We zijn goed bezig in Vlaanderen, en ook de Chinese bedrijven zien dat”, zei hij in een verwijzing naar zijn lopende handelsmissie in China. Het is voor Peeters dan ook niet aan de orde wie de volgende premier wordt.

“Wie de volgende premier of minister-president wordt, dat is nu niet het punt”, aldus Peeters. “Er moet nu gewoon hard gewerkt worden en ik denk dat ik me tot diep in 2014 niet zal bezighouden met welke functies ik na de verkiezingen allemaal zou kunnen opnemen.”

Miljoenenstad

Kris Peeters is momenteel in Chongqing, een miljoenenstad in het Chinese binnenland. Hij leidt er een zending met een economisch, politiek en academisch karakter.

Opvallend aan de zending is dat de bedrijfsdelegatie zich richt op Chongqing en Chengdu, ook in het binnenland. De bedrijven haken zo in op het beleid van de Chinese regering om ook het westen van China economisch verder te ontwikkelen. Peeters had in Chongqing een ontmoeting met burgemeester Huang Qifan. Die mag zich burgemeester noemen van de grootste stadsagglomeratie ter wereld. De agglomeratie telt immers meer dan 30 miljoen inwoners. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content